Sport

Preduzete mjere da “Srpska open” protekne bezbjedno

Zabranjeni dronovi, velike torbe, alkohol, kišobrani samo su neka od pravila kojih će se publika morati pridržavati, prilikom ulaska u teniski kompleks. Da sve bude bezbjedno zadatak je MUP-a Republike Srpske. Policija je, kažu, zbog toga u stalnom kontaktu sa oranizatorima turnira.

“Pored kontrole karata svaki posjetilac i svako lice koje bude ulazilo u krug ovog centra morati proći protivdiverzioni pregled. Samim tim naša preporuka je da se posjetioci pridržavaju pravila koje je objavio organizator.

U smislu da sa sobom ne nose velike torbe, ne unose alkohol, ne nose kišobrane i tome slično i naša molba prema njima jeste da se pridržavaju pravila koja dobiju i na licu mjesta od policijskih službenika. Svi dronovi koji se nađu u blizini samog teniskog centra biće uklonjeni”, rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske.

Kao volonteri biće angaživani i kadeti Policijske akademije. Policija i dalje traga za onima koji putem interneta preprodaju ulaznice. Sankcionisani će biti u skladu sa zakonom. 

“Sve ostale mjere i radnje nastavljaju se po svim linija rada i ono što možemo reći da policijski službenici MUP-a Republike Srpske nastavljaju sa aktivnostima koje se odnose i na preprodaju karata, a putem interneta i svaka preprodaja koja se utvrdi biće sankcionisana u skladu sa zakonom o javnom redu i miru”, rekla je Mirna Miljanović.

“Srpska open” zatvoriće i pojedine ulice u gradu. Kolaps u saobraćaju biće neizbježan. Zbog toga iz policije apeluju i na toleranciju. 

Banjaluka je ovih dana u znaku tenisa.

Posljednje pripreme privode kraju. Prava euforija počinje u nedjelju kada će se sa tribina čuti i prvi aplauzi. Gužve u gradu biće nemoguće izbjeći, zbog čega će strpljenja trebati svima a naročito vozačima na šta su ovih dana upravo zbog bezbjednosti apelovali i iz policije.