Turkinja Milada Šukalo upravlja Banjalukom; Stanivuković se zabio u mišiju rupu

Nakon što je tzv. Dan državnosti BiH digao buru, te se cijela politička scena Republike Srpske pobunila i digla glas, jedan političar ostao je tih. Kako se šuška, gradonačelnik po naređenju Milade Šukalo, njegove savjetnice, nije komentarisao izjave iz Federacije BiH i političkog Sarajeva po kojima se 25.novembra proslavlja Dan drzavnosti BIH, a ne obilježava se prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a.

Naime, juče se širom Federacije BiH obilježavao Dan držvnosti BiH, te su se čule poruke iz političkog Sarajeva u kojima se Republici Srpskoj pokušava nametnuti proslava “praznika”, koji Srpska ne priznaje. Svi političari iz Srpske ujedinjeni s jasnom porukom “25. novembra bilo je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a, koje se održalo u Mrkonjić Gradu, a ne izmišljeni praznik u Federaciji”, ali od gradonačelnika ni riječ.

Tokom jučerašnjeg dana, nakon najavljenog okupljanja SDP-a u Banjaluci okupili su se i borci koji su poslali jasnu poruku da u njihovoj Republici neće doći do takvog okupljanja. Opet, od grafonačelnika ni riječ.

Kako dobro upućen izvor tvrdi, oglašavanje gradonačelnika je blokirala Milada Šukalo lično, koja je pod izgovor da “gradonačelnik Banjaluke ne treba da se petlja u te stvari (iako je skup najavljen u njegovom gradu)”.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da gradonačelnik pod dirigentskom palicom “vještih” savjetnika bježi od nacionalnih pitanja, pa je tako jedne prilike ugostio i Kristijana Šmita, nelegalno izabranog visokog predstavnika, od kojeg danas pere ruke.