SAVLADAO DIMITROVA: Nezaustavljivi Đoković osvojio titulu u Parizu

Prvi reket svijeta Novak Đoković savladao je u velikom finalu Masters turnira u Parizu Bugarina Grigora Dimitrova i tako došao do sedme titule na ovom turniru.

U finalu Pariza, nakon iscrpljujuće sedmice i teških pobjeda, Novak Đoković je savladao Grigora Dimitrova u dva seta. Tako je Đoković postao prvi teniser u historiji sa 40 Masters titula

Nakon sto minuta igre rezultat finala bio je 6:4, 6:3.

Đokoviću je ovo 40. masters titula u karijeri. Ukupno 97. Ove godine šesta!

Nismo gledali spektakularan tenis u prvom setu. Igrali su se dugi gemovi na početku. Svaki je bio borba. Novaka je mučio bekhend, Grigora forhend. Sve je u prvom setu rešeno jednom jedinom brejk prilikom. A imao ju je i iskoristio Novak u sedmom gemu.

Dimitrov je u ovom dijelu meča Novaka najviše namučio u posljednjem gemu. Spasio je jednu set loptu, ali to je samo dovelo do toga da se set produži za koji minut.

Prvi dio igre Novak je dobio za 52 minuta, rezultatom 6:4.

Slično je počeo i drugi set. Gem za gem do 2:2. Poveo je Dimitrov 30:0 u petom gemu, a onda je stao i servis i sve ostalo. Novak je i u ovom dijelu meča iskoristio prvu brejk priliku i poveo 3:2 da bi brzinski, bez izgubljenog poena, potvrdio brejk.

Dalje je sve bilo rutina, a moglo je i ubjedljivije jer je Đoković imao priliku za brejk i u sedmom gemu drugog seta. Ako mu je za neku utjehu, a sigurno nije, Dimitrov je ovu jednu uspio da spasi.