“Pitali su me što sjedim sa Dodikom” Vučić o situaciji u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoje prikrivene prijetnje Srbiji, da je Hrvatska uvijek za njeno kažnjavanje, ali da je uprkos veoma komplikovanoj i teškoj situaciji sačuvao Srbiju.

 

Foto: Youtube

Vučić je rekao da se sagovornici iz međunarodne zajednice ponekad prave da ne vide ono što zna da dobro vide.

Ne razumijem da ne shvataju koliko je Srbiji važno da bude mir u regionu, da Srbi nisu progonjeni u Crnoj Gori, BiH… Jedan od ljudi mi je čak rekao – što sjediš sa Dodikom. To je bilo pitanje na koje nisam bio spreman, jer mislim da se podrazumijeva da srpski lideri sjede zajedno. Primjedba je da nije dobra slika da jedem hamburger s njim. Moj odgovor nije imao veze sa menijem i sa hranom – rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija uvijek biti pod pritiskom zbog Kosova i Metohije i da su za kažnjavanje Srbije uvijek bili Hrvatska, ponekad Bugarska, dio skandinavskih i baltičkih zemalja.

– Nikad neću reći ko je šta je rekao. Ne mogu da kažem da meni neko lično prijeti, ali to se radi kroz takozvane prikrivene prijetnje našoj zemlji – rekao je Vučić.

Dodao je da je situacija u prethodnom periodu bila veoma komplikovana za Srbiju, ali da su se u Briselu borili i sačuvali Srbiju.

– Mislim da smo sačuvali Srbiju uprkos činjenici da se ni danas ne osjećate dobro i ne možete da se osjećate dobro sve dok traje teror nad našim narodom na Kosovu i Metohiji – rekao je Vučić.

On je naveo da je važan današnji sastanak sa predsjednikom Evropske komisije Ursulom Fon der Lajen, koja dolazi u Beograd i sa kojom će razgovarati o svim važnim pitanjima za Srbiju.

Vučić je rekao da će biti još mnogo teških stvari i odluka.

– Znamo šta je to što smijemo i dokle smijemo i znamo šta je to što ne smijemo. I važno je da zemlja ide naprijed – rekao je Vučić.