OFK “Lauš” šampion Regionalne lige RS – grupa Zapad (VIDEO)

Danas su odigrane sve utakmice posljednjeg kola Regionalne lige RS – grupa Zapad. Fudbaleri Lauša nakon više od 20 godina vraćaju se na drugoligaški karavan.
Pred oko 1000 gledalaca fudbaleri Lauša su na domaćem terenu savladali Budućnost rezultatom 3:0. Dvostrukci strijelac bio je David Galić u 7. i 57. minuti, a u samoj završnici gol je postigao Radenko Žutić. Obećavajuću šansu da se upiše u listu strijelaca imao je i Boško Papić u 43. minuti, kada ne promašio jedanaesterac.
Ekipa sa Lauša se nakon 20 godina vratila i od sledeće sezone je član Druge lige RS – grupa Zapad. Predsjednik OFK “Lauš”, Dragan Savić istakao je da im je u planu da budu stabilan drugoligaš.
”Dolaskom nove Uprave kluba sa čelu sa mnom unazad godinu dana uradili smo brojne projekte. Posložili smo prvi tim. OFK “Lauš” organizovao je besplatnu školu fudbala, koja trenutno broji preko 200 mališana. Urađeno je zaista dosta, prostorije su renovirane. Potrudili smo se da naši fudbaleri imaju dobre uslove i da igraju dobar fudbal, što su i radili. Naš naredni cilj je da obavimo sastanak, kako bi se u narednoj sezoni pojačali i bili stabilan drugoligaš”, rekao je Savić.
“Idemo po nove pobjede! Dok živim biću vaša podrška”, poručio je predsjednik GrO SNSD-a Banja Luka Vlado Đajić, koji je mnogo pomogao OFK Lauš pa čak i onda kada gradske vlasti za to nisu imale vremena.
Današnja pobjeda dokaz je upornosti i istrajnosti te da se i u teškim uslovima može može savladati protivnik.