Otvoren velelepni stadion “Kraljevica” u Zaječaru

U Zaječaru je uz prisustvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika svečano otvoren velelepni stadion “Kraljevica”.

Stadion “Kraljevica” se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mjesta, a cijeli projekat koštao je oko 28 miliona evra.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Fudbalski savez Srbije uputio dopis da se Finale lige Evrope igra na novom Nacionalnom stadionu u Beogradu, koji kako je rekao, treba da bude završen do 1. decembra 2026. godine.

“Mi imamo u planu da rekonstruišemo i stadione u Čairu i Kragujevcu. Ovde je u Zaječaru mnogo lepo da se igra, ne može da se pokisne. Znam da smo uputili neki dopis, da se igra Finale lige Evrope, tako da će to biti na našem najvećem stadionu, i ako bude, svakako će biti velika stvar. Ovo su lijepi stadioni, ali su nam stadioni i u Nišu i Kragujevcu. Potreban je Nacionalni stadion, potrebno je rješavanje pitanja FK Crvene zvezde i FK Partizana, kao i kluba iz Novog Sada”, rekao je Vučić.

Pored Dodika i Vučića svečanoj ceremoniji su prisustvovali i predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin, potom predsjednik FS Srbije Dragan DŽajić, gradonačelnik Ljubljane Zoran Јanković, ministar sporta Srbije Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović.

Nakon zajedničkog obilaska na terenu “Kraljevice” održana je kratka svečanost, na kojoj se okupljenima obratio DŽajić, pozdravio ih i proglasio da je stadion otvoren, pišu Nezavisne.

DŽajić je Vučiću, Dodiku, Čeferinu i Јankoviću uručio fudbalske lopte sa potpisima reprezentativaca Srbije.

Nakon otvaranja velelepnog objekta, zvanice će krenuti put Leskovca gdje će od 15.00 časova prisustvovati duelu Srbije i Bugarske u posljednjem meču kvalifikacija za odlazak na EURO, u meču u kojem je “orlovima” dovoljan bod da nakon 24 godine odu na Evropski šampionat.

Tokom jutra Dodik i Vučić su imali dvočasovni sastanak, a predsjednik Republike Srpske izjavio je da Srpska uvijek može da računa na podršku Srbije.