Draško Stanivuković nosi satove od 50.000 evra

BANJALUKA – Draško Stanivuković omiljen je među prodavcima satovima, pošto se do sada pokazao kao svojevrsan kolekcioner skupocjenih časovnika, sa kolekcijom vrijednom najmanje 50.000 evra.

Iako se svojski trudi da u javnosti ostvari utisak da mu novac nije bitan, Stanivuković prilikom gotovo svakog javnog nastupa nosi skupocene satove, u pojedinačnoj vrijednost od po najmanje nekoliko hiljada evra.

Čak i letimičnim pregledom fotografija sa njegovih istupa, lako se uvjeriti da Stanivuković posjeduje skupocjenu kolekciju poznatih švajcarskih satova, koji su omiljeni među kolekcionarima, naravno onim koji imaju dovoljno dubok džep za toliki luksuz.

Na jednoj od fotografija, koju je sam Stanivuković postavio na svom profilu, nosi švajcarski „Tag heuer monaco“, čija se tržišna vrijednost, u zavisnosti od modela, kreće u rasponu od 4.000 pa sve do 10.000 evra. Ovaj sat, prema specifikacijama proizvođača, specifičan je po tome što posjeduje revolucionarni mehanizam bez zupčanika kao ostali mehanički satovi, već nazubljene remene, kao kod automobila.

„Švajcarci“ su, očigledno, omiljeni mladom poslaniku, pa tako da na jednom od javnih događaja, kako se vidi na fotografiji, nosi sat poznatog švajcarskog proizvođača „Omega“, širom svijeta poznatog po tome što su njihove satovi nosili astronauti NASA. Vrijednost konkretnog „Omeginog“ sata, koji koristi Stanivuković, prema tvrdnjama poznavaoca, kreće se oko 4.000 evra, a pojedini, ekskluzivniji modeli prebacuju i 10.000 evra.

Pored ovih, Stanivuković, po saznanjima portala Povjerljivo, u svojoj bogatoj kolekciji posjeduje još najmanje nekoliko švajcarskih satova, koje ne koristi toliko često, osim sportskog „sunnto“ sata, vrijednog oko 2.000 evra.

Koliko god se trudio da ukaže na suprotno, život na visokoj nozi, očigledno, nije stran mladom poslaniku. Mediji su tako nedavno otkrili da je priuštio skupocjenog konja, za kojeg je „iskeširao“ čak 40.000 KM. Sam Stanivuković je u pisanoj izjavi potvrdio je kupovinu konja skupe njemačke rase, ističući da „je važna ljubav prema životinji, a ne novac“, te da nema veze kako on troši porodični novac.

Pored toga, Stanivuković se svakodnevno može vidjeti kako „šparta“ banjalučkim ulicama u skupocjenom  džipu, vrijednom 250.000 KM, iako je u ranijim istupima tvrdio da je, „zbog naroda koji teško živi“ odlučio da ubuduće vozi samo skromniji golf.