TENISKO ČUDO IZ BANJALUKE: Mala Kasijana redom osvaja turnire kao od šale, a evo ko joj je uzor! (FOTO)

Za djevojčicu iz Banjaluke Kasijanu Markićević tenis je ljubav i način života. Svakodnevno vrijedno trenira sa Lukom Tanjgom na terenima Teniskog kluba Borac, a sa turnira redovno stižu dobre vjesti.
Na pehare se navikla, ali je ovaj poslednji najvredniji do sada. U konkurenciji devojčica do deset godina, iako među mlađim takmičarkama, Kasijana je bila najbolja na Otvorenom prvenstvu Beograda, turniru igranom na terenima Tipsarević akademije u Beogradu. Da njen trijumf bude impozantniji, na putu do trofeja, protivnicama je prepustila svega četiri gema. Pravilo je tako da se igra na jedan dobijeni set do šest, a redom je nadigrala četiri rivalke rezultatima: 6:3. 6:0, 6:1 i 6:0.
Kasijana je u finalu izvukla svoj najbolji tenis u tom trenutku, pa je meč za pehar bio lišen bilo kakve neizvjesnosti.
Redovno se takmiči na turnirima širom regiona. Nastupila je u Zagrebu, Splitu i Rovinju, a lani je slavila na turniru u Beču. Tenis je njena velika ljubav, ali od prvog druženja sa reketom, maksimalno ozbiljno shvata svoje obaveze. Teniski uzor joj je Borna Ćorić kojeg nerjetko bodri na turnirima, a tako je bilo i tokom ATP Srpska open prošlog aprila u Banjaluci.