Zbog Stanivukovića sjednica ponovo prekinuta

Nastavak 23. redovne sjednice Skupštine Grada ni danas nije ugledao svoj kraj. Nakon niza komplikacija, nepotpunih informacija kao i izvještaja koji su se našli pred odbornicima, sjednica je prekinuta. Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković nije dobio odgovor na upit od gradonačelnika Draška Stanivukovića o tačnom broju građana koji imaju pravo na besplatne karte za parking.

Podsjećanja radi, Ninković je ove informacije od gradonačelnika zatražio još 17. avgusta, međutim ni na današnjoj sjednici ih nije dobio.

„Došli smo u situaciju da gradonačelnik neće da dostavi na upit Skupštine Grada, odnosno predsjednika Skupštine Grada, koliko je dao besplatnih karata za parkiranje, mimo odbornika i onoga što je propisano kroz zakon. Dostavio je samo neki podatak i to brojem, da je to u pitanju 52. mi imamo podatak da je to mnogo više i da se među tim ljudima nalaze i oni koji ni po kom osnovu ne bi smjeli dobiti“, kazao je Ninković.

Ninković je naglasio da je Zakonom o komunalnim taksama jasno precizirano koje kategorije imaju pravo na besplatne parking karte, te da se među pomenutima nalaze porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi…itd.

Predsjednik Skupštine Grada je kazao kako odbornici nisu ni dobili tačno obrazloženje vezano o trenutnom problemu naplate parkinga. Kako je on naveo, građanima nije ni danas jasno do kada će trajati saga sa cijenama parkinga. Do kada će biti besplatni, da li će se vratiti stare ili nove cijene, kao ni koliki je gubitak grada zbog gradonačelnikove odluke o besplatnom parkingu.

Ninković je naglasio kako će nastavak 23. redovne sjednice zakazati nakon što mu gradonačelnik dostavi tražene podatke.