Zanimljiva konferencija Đokovića u Rimu - malo o Alkarasu, Nadalu, važnim odlukama i suzama (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković održao je prvu konferenciju za medije pred početak takmičenja na Mastersu u Rimu. Govorio je o prvom rivalu, Ečeveriju, ali i mnogim drugim temama vezanim za svoju karijeru.

Kako je rekao, vidio je nekoliko puta kako Argentinac igra, kao i njegove objave na društvenim mrežama koje su mu bile zabavne.

– Želim mu sve najbolje, izgleda kao vrijedan momak. Želim mu sve najbolje, samo ne sutra uveče protiv mene – našalio se Đoković.

Prvo novinarsko pitanje odnosilo se na probleme sa laktom.

– Sve je u redu. Na ovom nivou postoji uvijek nešto što smeta. Kada nemaš više 25 godina, potrebno je nešto više vremena za oporavak. Ali osjećam se dobro, nedostajali su mi turniri, a u Rimu volim da igram. Ovdje sam oduvijek imao mnogo uspjeha, moj najbolji turnir na šljaci, nadam se da će mi poslužiti kao odskočna daska za Pariz, gdje želim da budem na maksimumu – rekao je Đoković.

Rim je prvi turnir ove godine na kome u isto vrijeme igraju Novak i Karlos Alkaras.

– Zvuči veoma romantično – našalio se Novak prije nego što je odgovorio na ovo pitanje.

– Јeste čudno da nismo bili na istim turnirima od početka sezone, zbog okolnosti na obje strane, on će biti broj jedan poslije ovog turnira šta god da se dogodi i to zasluženo jer je igrao sjajan tenis, na sjajnom nivou. On je na ovoj podlozi igrač koga će svi željeti da pobijede. Bez obzira na to da li će Nadal igrati na Rolan Garosu ili ne, Alkaras je i tamo jedan od glavnih favorita jer zaista je igrao sjajno. Igrali smo samo jednom prošle godine i sada ponovo imamo tu šansu, ali tek u finalu, a mislim da bismo obojica voljeli da igramo u finalu – rekao je dobro raspoloženi Đoković.

Bilo je i priče na temu prvog polomljenog reketa, a Novak je ostao malo zbunjen jer je ovo prvi put da ga je neko nekada pitao kako se osjećao kada je prvi put polomio reket kao dijete.

Đoković je takođe rekao da ne može da kaže kako se Rafael Nadal osjeća i da li je dobro, ali je dodao i da je siguran da Rafa radi sve kako bi se oporavio i nastavio da igra, ali i da bi eventualno bio spreman za Rolan Garos.

Đoković je poručio Holgeru Runeu da će rado prihvatiti poziv na večeru ukoliko ga pozove, i dodao je da je Danac jedan od lidera buduće generacije, ali i da mu je rekao da je uvijek tu za njega ako mu treba savjet ili pomoć jer iako su na neki način rivali, razlika u godinama i fazama karijere je takva da mu nije problem da posavjetuje nekoga mlađeg.

Na pitanje koja je bila najteža i najvažnija odluka koju je donio u životu, Novak je odgovorio:

– Donio sam mnogo teških i važnih odluka, teško je reći da je jedna od njih bila presudna. Ali, mislim da je najvažnija odluka koju sam donio ta da budem profesionalni sportista i teniser. U to vrijeme sam bio mlad, tinejdžer, nisam znao šta to zapravo znači, ali bio sam veoma srećan tokom karijere i života i zahvalan sam na šansi da budem dobar u tome i da moja karijera bude duga i uspješna – rekao je Novak.

Potom je dodatno sve pojasnio.

– Radi se o odricanjima na dnevnom nivou koje svi moramo da pravimo. Ne želim da sjedim ovdje i da vam pričam kako je moj život težak jer nije. Ljudi se suočavaju sa mnogo težim stvarima u svojim životima. Јa sam blagosloven. Ali, moramo uvijek da budemo svjesni da smo svi živa bića sa svojim poteškoćama koje nosi svaki dan i izazovima i preprekama i da je ok da ne budeš ok. Kada se suočiš sa teškoćama, posebno kao muškarac, možda ćeš biti kritikovan zato što pričaš o tome šta osjećaš, što to želiš da podijeliš. Јer se to gleda kao znak slabosti. A ja mislim da je upravo suprotno. Da je oslobađajući osjećaj kada plačeš, kada pokažeš emocije. Ne poznajem nikoga ko je savršen, ko nema nikakve probleme, fizičke ili mentalne. Kroz to prolaze svi, bez obzira na godine, posao kojim se bave, uspjehe, značaj u društvu. Mnogo je etiketiranja, mnogo toga se dešava, ali uvijek je važno vratiti se osnovama i shvatiti zašto radiš ono što radiš – zaključio je Đoković.