Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića, traži njegov opoziv

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović izjavio je danas da je podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog, kako je naveo, zloupotrebe službenog položaja, skrivanja službenog pečata i predaje zemljišta u Banjaluci tajkunima.

Vukanović je na konferenciji za novinare u Trebinju zatražio i opoziv Stanivukovića na referendumu ili njegovu ostavku, te da njegove, kako je rekao, štetne odluke budu stavljene van snage.

“Time što nije objavljena odluka Skupštine grada Banjaluka o zaduženju od pet miliona KM za ‘Akvanu’, preduzeće ‘Novoteks’ je krenulo u prinudnu naplatu dugovanja od ‘Akvane’ atraktivnim zemljištem čija se vrijednost procijenjuje od 25 do 30 miliona KM u centru Banjaluke”, naveo je Vukanović.

Vukanović kaže da prezire svaki trenutak koji je proveo sa Stanivukovićem, koji je i funkcioner PDP-a, podržavao ga kao opozicionar jer je uništio opoziciju.

“Svjedoci smo dječjih igrarija i predstava iluzioniste i mađioničara banjalučkog Draška, nestaška Stanivukovića, koji se poigrava Banjalukom, čime se pravi šteta gradu”, rekao je Vukanović.

On je najavio da će podnijeti krivične prijave i protiv predsjednika Skupštine grada Banjaluka Ljube Ninkovića.