Turkinja Milada gradi TURSKE KULE na tvrđavi Kastel

Moć i prestiž su udarili u glavu Miladi Šukalo, savjetnici gradonačelnika Draška Stanivukovića, koja već dugo vremena ima vodeću riječ u gradu na Vrbasu. Ali sada je otišla korak dalje – odlučila je da na tvrđavi Kastel podigne ne jednu, već dvije turske kule.
Šukalova, poznata po svom stilu i bošnjačkom porijeklu iz Konjica, sada vodi Projektantski tim Gradske uprave. Zbog toga ne čudi što rekonstrukcija i osvjetljenje tvrđave još uvijek nisu završeni – rokovi su probijeni prije mjesec dana, ali ko bi se time zamarao?
A da ne spominjemo finansijske detalje. Dok su neki zabrinuti zbog nestanka 800.000 KM iz gradskog budžeta, Milada gradi kule od 300.000 evra u turskom stilu. Možda je to samo njen način da pokaže svoju ljubav prema Federaciji.
A što se tiče osvjetljenja tvrđave Kastel, Draško je obećao svjetlost na kraju tunela još u martu. Nažalost, danas je 26. jun, a na tvrđavi još uvijek vlada mrak – doslovno i finansijski.
U medijima su se nedavno pojavile vijesti o obnovi dviju kula na tvrđavi Kastel, koje je Milada već s oduševljenjem podijelila. Ali, kao i uvijek, ostaje pitanje gdje su pare za obnovu Kastela, ukupno 800.000KM? Milada očito zna, jer i dalje kontroliše gradski budžet koji postaje tanji svakim danom.
Isto tako, čuli smo da će Milada nadgledati izgradnju kula – možda će čak insistirati da se kule dizajniraju s minaretima u turskom stilu. Kao što kažu, neka gradnja ide naprijed, a novac neka samo teče – ko zna gdje će završiti sljedeći put.