Trio teških lopovčina ne smije u Beograd

Prošle 2023. godine pojavile su se informacije o dolasku specijalizovanog sistema kontole saobraćaja “Oko sokolovo” u Banjaluku. To je sistem koji već nekoliko godina kontroliše saobraćaj, te propisno i nepropisno parkiranje u Beogradu. Vlasnik sistema je grad Beograd, a o dolasku tog sistema i u Banjaluku pregovarao je i Stanivuković, a vođa projekta bio je gradski menadžer Bojan Kresojević. U sve je prste upleo i Nebojša Drinić, poznatiji kao “Drina trećina”, koji je potpuno drugi sistem planirao uvesti preko firme “Lanaco”
“Oko sokolovo” je jedinstven sistem specijalizovanih vozila koji obavlja efektivniju kontrolu saobraćaja i kontroliše propisno i nepropisno parkiranje. U Beograd je uveden još 2020. godine, a licencu za isti je planirala otkupiti Banjaluka od grada Beograda, koji je ujedno i vlasnik ovog sistema. Ipak, došlo je do sukoba Bojana Kresojevića i Nebojše Drinića zbog ovog projekta. Svaki se planirao debelo “ugraditi”, ali na različite strane.
Kresojević je obećao implementaciju sistema “Oko sokolovo” Beograđanima, a Drinić firmi “Lanaco”. Ipak, koliko je uticaj “Drine trećine” jasno govori činjenica da je firma “Lanaco” dobila preko LOT-ova ovaj posao, a Beograđani ostali kratkih rukava.
Pored toga, firma Lanaco, koja ima dobre dilove sa Drinićem, dobija ogromnu proviziju od svake uplate parkinga jer taj sistem preko kojeg se vrši naplata je vlasništvo firme “Lanaco”. Tako pomenuta firma od svake marke dobija 5% provizije. Imajući u vidu da je cijena parkinga skočila za 100%, “Lanaco” i Drinić su dobit debelo uvećali.
Zbog izigravanja Grada Beograda, Stanivuković u srpsku prestonicu više nije dobrodošao. Kao što se moglo primijetiti i preko društvenih mreža, Stanivuković je redovan gost u Novom Sadu, ali dodira s Beogradom nema.