“TAJKUNI UPRAVLJAJU U POTPUNOSTI BANJALUKOM” Grmuša od PDP traži radikalan zaokret i kandidovanje nove strukture za vođenje grada

Tajkuni upravljaju u potpunosti Banjalukom u zadnjih 20 godina. Oni ne daju da se usvoji urbanistički plan, rade i grade šta hoće i kadriraju ključnim odjeljenjima u Gradskoj upravi.

Ovo je izjavio potpredsjednik PDP i odbornik u Skupštini grada Banjaluka, Milko Grmuša.

Kako kaže, zbog svog primitivnog provincijskog mentaliteta, najveći broj njih (tajkuna) i njihovih eksponenata u političkim strankama postao je razvojni, demokratski, ali i bezbjednosni problem za Republiku Srpsku.

– Zbog svega toga, kao i zbog svog jasnog političkog trnovitog puta koji sam trasirao i čiji osnovni smisao su puna vladavina prava i institucionalna emancipacija Republike Srpske i Banjaluke, insistiram da PDP i naši politički partneri u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj, a posebno u Banjaluci, kandiduju politike i kandidate koji na bilo koji način nisu povezani sa tajkunima, koji imaju nultu toleranciju prema kršenju zakona i koji imaju kredibilne stručne i profesionalne reference. U tom smislu, jasno je da je moj čvrst stav radikalan zaokret u Banjaluci i kandidovanje nove strukture za vođenje grada – napisao je Grmuša na društvenim mrežama.

Kako se nezvanično saznaje, Grmuša je najvišim partijskim funkcionerima prije Nove godine poslao dokument u kojem osuđuje tajkunizaciju grada, trazi da gradonačelnik u roku od 30 dana sprovede konkretne antitajkunske poteze ili, u suprotnom bude isključen iz PDP.