Sukob Nebojše Vukanovića i Jelene Trivić

Nebojša Vukanović, lider Liste „Za pravdu i red“ i Saša Borjan, predsjednik Gradskog odbora Narodnog fronta u Trebinju posvađali su se danas na konferenciji za novinare opozicionih stranaka.

Njih dvojica su se optuživali za iznošenje neistina.

Borjan je naveo da između Narodnog fronta i opozicionih stranaka u gradu na Trebišnjici postoje znatne političke razlike.

„Postojali su određeni narativi prema Narodnom frontu koji su bili od nedobronamjernih do narativa mržnje kako sam ja to doživio. SDS je navodio da Narodni front nije respektabilan politički subjekt, dok je Vukanović u posljednje vrijeme u javnom prostoru rekao mnogo neistina o Jeleni Trivić“, naglasio je Borjan, prenosi Srna.

Istakao je da Narodni front nije nikoga uslovljavao i ucjenjivao u vezi sa kandidaturom za gradonačelnika Trebinja.

„Informacija da je Jelena Trivić namjeravala da se sastane sa Kristijanom Šmitom je neistinita. Smatram da opozicija treba da ima jednog kandidata za gradonačelnika Trebinja i ne istina je da sam tražio od Vukanovića da preuzmem tu vrstu odgovornosti, ali je on to izbjegao kandidujući Lazara Radana“, kazao je Borjan.

Vukanović je nakon ove izjave Borjana htio da napusti konferenciju za novinare, ali su ga od toga odgovorili Milica Radovanović i Ljubiša Krunić, predsjednici trebinjskog SDS-a i PDP-a.

Nakon toga, Vukanović je novinarima pozvao Narodni front da kažu, kako je on rekao, po čijim instrukcijama stalno pušta zlu krv u opoziciji.

„Narodni front koji nema nikakav legitimitet niti je ikada izašao na izbore, treba da izađe i  da odmjeri snage, pa da nam onda drži slovo. Bilo bi čestito da mandate koji su osvojili u drugim strankama vrate DNS-u, socijalistima, PDP-u. Ovo je zadnji put da sam ja sjeo sa Borjanom“, rekao je Vukanović.

Milica Radovanović, predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Trebinju, kazala je novinarima da su predstavnici opozicionih stranaka u na sastanku prije dva dana dogovorili da će na naredne lokalne izbore izaći sa zajedničkim kandidatom koji se pokaže kao najbolji izbor za sve.

„Iz SDS-a nikada nije izgovoreno da Narodni front u Trebinju nije respektabilna stranka, te zbog političke mudrosti neću da komentarišem koliko je Narodni front bio korektan prema SDS-u i obrnuto“, naglasila je Radovanovićeva.

Krunić je naveo da je zadovoljan sastankom opozicionih stranaka u ovom gradu i zaključcima koji su doneseni,

Dodao je da je Vukanović predložio svog kandidata za gradonačelnika i da je dogovoreno da gradski odbori PDP-a, SDS-a i Narodnog fronta odluče da li će neko imati svoj prijedlog i da taj prijedlog bude usaglašen.