Studenti prava poručili Stanivukoviću: „Tužno je i sramotno za akademsku zajednicu da predavanje na fakultetu drži propali student“ FOTO

Danas se na Pravnom fakultetu u Banjaluci održava panel diskusija pod nazivom “Lokalna samouprava u praksi” , a događaju će govoriti i gradonačelnik Draško Stanivuković kojeg je grupa studenata dočekala na samom ulazu u fakultet sa transparentom na kome je pisalo „Tužno je i sramotno za akademsku zajednicu da predavanje na fakultetu drži propali student“.
Pomenuta poruka ne čudi s obzirom da će danas na fakultetu govoriti student koji ovim tempom očigledno nikada neće završiti fakultet, a s truge strane nije se pokazao ni kao gradonačelnik jer njegovom zaslugom danas ispašta veliki broj korisnika gradskog budžeta.
Dolaskom na fakultet, Stanivukovića nije obradovao doček kakvom se očigledno nije nadao. Među studentima je bilo govorkanja kao je sramota da neko ko je mimoišao sve zakonske procedura za vrijeme svog mandata i negirao zakon za kojima se zasnivaju postulati Pravnog fakulteta.
U vrijeme dok je gradonačelnik pristizao na fakultet studenti su podijelili letke na kojima su pozivali na mirni protest: “Za kvalitetno obrazovanje”, a u obrazloženju su naveli da izražavaju da kao studenti Pravnog fakulteta izražavaju duboko nezadovoljstvo i protivljenje učestvovanju propalog studenta Draška Stanivukovića koja se odnosila na lokalnu samoupravu u praksi. S obzirom da je gradonačelnik neko bez kvalifikacija i obrazovanja da bi uopšte učestvovao u ovakvoj diskusiji:
Podsjećanja radi, u protekle tri godine od ogromnih obećanja gradonačelnik Draško Stanivuković je realizovao samo ogromne probleme kao i niz nelogičnosti koje njegovi nasljednici neće riješiti ni za nekoliko mandata.
Saobraćajna revolucija, koja se usisala gradski budžet za sobom je ostavila obrisane saobraćajnice, iskrivljene znakove te stvorila svakodnevne gužve i kolaps u saobraćaju. Veliki procenat projekata koje je Stanivuković započeo, ostao je nezavršen jer je pomenute radio bez dozvola, mimo zakona te su nadležne inspekcije obustavile radove, poput onog kružnog toka kod Merkatora.
Privatizacija gradskog parkinga biznis je kome se posebno posvetio gradonačelnik s obzirom da su uništena tri najveća parkinga u gradu, dok je ostatak dat na upravljanje privatnicima koji će se okoristiti o građane.
Pod izgovorom izgradnje parkova Stanivuković se “bacio” na betonizaciju grada pa tako goruća tema Kupusište se danima ne gasi. Raskrinkan je i tu gradonačelnik. Pod okriljem gradnje vrtića Stanivuković je naložio izgradnju zgrade od čak 11 spratova, a što je najgore, ovo nije jedini slučaj. Kako je predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković kazao ovo je slučaj koji se dešava i na prostoru bivše fabrike Fruktona, Plave pijace, ali i Stare autobuske stanice.
Privatizacija grada i trpanje novca građana u džep dok se radi mimo zakona je tema na kojoj bi Stanivuković zasigurno mogao danas briljirao na panel diskusiji…