STANIVUKOVIĆ RASKRINKAN: Ništa od njegovog nebodera, gradi se vrtić

Prvi čovjek grada Draško Stanivuković raskrinkan je u svojoj prevari, a što su danas potvrdili predstavnici banjalučkog SNSD-a na čelu sa predsjednikom GrO SNSD-a Vladom Đajićem. Kako su naveli, goruća tema u gradu, a vezana za izgradnju zgrade u Kupusištu zabrinula je mnoge građane, koji nisu krili bijes te su zaprijetili protestima ukoliko do toga dođe, a oni će ih rado podržati s obzirom da je po nalogu Draška Stanivukovića došlo do izmjene plana i po ko zna koji put se igralo na ruku investitora i ličnu korist, a ne u korist građana Banjaluke.
„Ovih dana vlada veliko interesovanje pogotovo jer su se građani pobunili zbog ovih izmjena ovdje sa razlogom i pravom. U drugoj polovini 2023. godine nadležno Odjeljenje za urbanizam je po ovlašćenju Vuka Višekrune, a predlagač je u skladu sa zakonima gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predložili su izmjene Regulacionog plana Centar – Istok ili konkretnije – Kupusište. Oni su 1. decembra 2023. godine u okviru izrade Nacrta regulacionog plana održali stručnu raspravu u prostorijama Gradske uprave i dogovorili sve, da bi nakon stručne rasprave stigao zahtjev nadležnog odjeljenja za urbanizam za dodatnim izmjenama. Te izmjene po nalogu gradonačelnika odnose se na sljedeće: u dijelu plana gdje je planirana obrazovna ustanova (srednja Muzička škola) obriše i ucrta stambena zgrada sa 11 spratova sa poslovno stambenim sadržajem. Nadležno odjeljenje je tražilo da se obriše obrazovni objekat i ucrta zgrada. U tom procesu izrade Regulaciong plana dva puta su pocijepali ovu parcelu i to u dijelu gdje je trebala biti škola da ne bude očigledno, a drugi put pocijepli još jednu parcelu koja gabaritima odgovara zgradi od 11 spratova koju bi investitior trebao izgraditi. Šta to govori? Gradska administracija i gradonačelnik su definitivno odlučili da izbrišu postojeći objekat, nacrtaju zgradu i u postupku izrade regulacionog plana pripreme zemljište investitoru“, kazao je Ninković, te je naglasio da je i pripremljeno zamjensko zemljište koja se nalazi u blizini Gimnazije te je pomenuto pokušao „gurnuti“ prema Skupštini Grada pod izgovorom da se radi o proširenju saobraćajnice.
Ninković je naglasio da je investitor, odnosno pripadnik krupnog kapitala u gradu, očigledno u dogovoru sa Stanivukovićem da lokaciju u blizini Gimnazije zamijenu za onu kod Kupusišta i da se okoriste za milione i ko zna koliko spratova u pomenutoj zgradi. Međutim, Ninković je naglasio da ovaj put neće prevariti ni Skupštinu Grada, ali ni građane Banjaluke. On je naglasio da ovo nije jedina lokacija na kojoj se pokušavaju odigrati prevare, pored ove postoje i prostor bivše fabrike Fruktona, Plave pijace i Stare autobuske stanice.
„Ovdje sam da podržim inicijativu za izgradnju vrtića i zahvaljujem se predsjedniku Dodiku što je pokrenuo inicijativu da napravimo bar jedan novi vrtić u Banjaluci jer svi smo svjesni koliki je to problem. Takođe, pored vrtića, tu sam da podržim očuvanje rijetkih zelenih površina, preostalih u našem gradu. Mislim da su građani jasno rekli kako žele sačuvati onaj zeleni aspekt Banjaluke u smislu zelenih površina i zdravog odrastanja naše djece jer ćemo se očigledno morati boriti za svaku zelenu površinu u gradu Banjaluka“, kazao je SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot.
Predsjednik GrO SNSD-a podržao je građane u njihovoj namjeri da sačuvaju park i zelenilo te da se suprotstave betonizaciji Banjaluke od strane Stanivukovića.
„Čestitam građanima Banjaluke što su se pobunili i spriječili Draška Stanivukovića da ovdje u parku napravi zgradu od 11 spratova što je on i potpisao. Takođe, želim da se zahvalim predsjedniku Dodiku što je na našu molbu odlučio da ovdje napravi najljepši vrtić i pokloni ga mladim Banjalučanima. Drugo, pozivam Banjalučane da ne dozvolimo da Stanivuković u parku ne napravi neke betonske ploče sa slovima jer u parkovima moraju biti prirodni elementi: trava, drvo, pijesak“, jasan je Đajić.