STANIVUKOVIĆ PUCA OD MUKE: Niko neće da ga podrži na izborima

Gradonačelnik Banjaluke i kandidat PDP za ovu poziciju na lokalnim izborima Draško Stanivuković očigledno ne može da se pomiri sa činjenicom da je Gradski odbor SDS podržao Jelenu Trivić u kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke i pokušava na svaki način da ospori tu podršku i podijeli SDS u tom gradu.
Tako je njemu naklonjeni portal Banjaluka.net u tekstu SPORNA PODRŠKA SDS-a JELENI TRIVIĆ pokušao da dovede u pitanje ovu demokratsku odluku Gradskog Odbora SDS Banjaluka. igrajući na kartu produbljivanja podjela unutar SDS i navodnog traženja nekih članova odbora da se ponovi procedura glasanja za koju tvrde da je nezakonita.
Na jedan vrlo pokvaren način ovaj portal pripisuje Jeleni Trivić da je pojedincima obećala zapošljavanje i razne benificije, dakle upravo ono što je cijelo vrijeme pokušavao i radio Draško Stanivuković, lobirajući za sebe u GO SDS.
Takođe se osporava sama procedura glasanja, iako je potpuno jasno da je tajno glasanje koje je provedeno potpuno u skladu sa Statutom SDS. Tako ovaj portal sam sebe demantuje. Jer ako je od 92 člana GO SDS bilo prisutno 59, kako navodi Banjaluka.net, to znači da je postojao kvorum za punovažno odlučivanje. Obzirom da se prema Statutu SDS odluke donose većinom glasova prisutnih, jasno je da je 29 glasova za Jelenu Trivić legitimna većina u odnosu na 23 koliko je imao Draško Stanivuković. Iako nam naš izvor tvrdi da je Jelena Trivić imala 31 glas podrške, to ne mijenja činjenicu da je imala više glasova od Draška Stanivukovića.
SDS je uvijek bio demokratska stranka i svoje odluke je donosio u demokratskim procedurama, a to što se te odluke ne dopadaju Drašku Stanivukoviću samo je njegov problem, ali ne i SDS. Njegova ubjeđenost u podršku SDS prije same odluke ove stranke, govori upravo u prilog činjenici da je računao na jedan dio podrške koju je većim dijelom obezbjeđivao upravo lobiranjem sa pozicije gradonačelnika, kako nam tvrde naši izvori.
Drugim riječima, nakon svega Draško Stanivuković neka se bavi svojom kampanjom, a za SDS ne treba da brine, posebno nije njegovo da određuje kada će i kako SDS da dodnosi svoje odluke, kažu nam naši izvori iz SDS.