Stanivuković pljačka narod u dogovoru sa sebi bliskim tajkunima

Nakon što je Draško Stanivuković samoinicijativno promijenio zone i cijene parkinga, a Skupština Grada tu istu odluku poništila, gradonačelnik je otišao korak dalje, te je tu istu odluku o poskupljenju parkinga stavio u Službeni glasnik čime će parking u Banjaluci poskupiti od 1. oktobra. Razlog “pljačke građana” kako je javnost naziva ovu odluku, krije se u javnom- privatnom partnerstvu naplate parkinga u montažnim garažama na sprat koje tek treba da se izgrade, a koje je Stanivuković sklopio sa lokalnim tajkunima.

U prilog ovim tvrdnjama ide i podatak da je Draško Stanivuković prvo uništio postojeće parkinge u nultoj zoni u centru grada i na tzv. Krašovom parkingu, parkingu kod Palasa, ali i onaj u Ulici Zdraka Čelara, da bi potom podigao cijene parkinga sa jedne na 3 KM. Nakon što ta odluka nije prošla Skupštinu Grada, cijene su vraćene na staro, ali ne zadugo, od juče cijene parkinga su opet skočile.

Ipak, ta odluka skupštinske većine poremetila je Stanivukovićev dogovor sa lokalnim tajkunima o izgradnji montažnih garaža na sprat na lokacijama kod Kastela, kod Tužilaštva i zgrade RTRS-a.

Da će montažne garaže zamijeniti javne parkinge po nekada pristupačnim cijenama, nagovijestila je i činjenica da je gradonačelnik prvo promijenio odluku kojom se dozvoljava da pravna i fizička lica mogu obavljati uslugu naplate parkiranja u gradu na Vrbasu.

Razlog promjene odluke i razlog zbog kojeg i druga fizička i pravna lica mogu vršiti ovu komunalnu uslugu Stanivuković je i ranije saopštio na konferencijama za novinare kada je i nagovijestio otvaranje parkinga na 3 atraktivne lokacije u gradu (kod Tužilaštva, kod Kastela i kod RTRS-a).

Ovakvim partnerstvom s banjalučkim tajkunima ogromna sredstva od parkinga i novih montažnih garaža slijevaće se u ruke privatnika čime će grad ostati bez ogromnog dijela prihoda od parkinga.

S obzirom da gradonačelnik odluke donosi mimo zakona i mimo Skupštine grada Banjaluka, ostaje otvoreno pitanje KO JE STANIVUKOVIĆEV PRIVATNI PARTNER i da li će i to sakriti od Skupštine grada, te tajno potpisati ugovor o javnom privatnom partnersvu i na taj način dodatno oštetiti već prazan budžet grada.