SDS će imati svog kandidata za GRADONAČELNIKA BANJALUKE

SDS će imati svog kandidata za GRADONAČELNIKA BANJALUKE?

Ukoliko ne dođe do dogovora o zajedničkom opozicionom kandidatu u Banjaluci, i SDS bi mogao ponuditi ime za najvišu gradsku funkciju, kako bi pokušao koliko-toliko vratiti ovu stranku u život u gradu na Vrbasu, potvrđeno je nezvanično za „Glas Srpske“ iz pomenute partije.Imajući u vidu da nije izgledno pomirenje na relaciji aktuelnog gradonačelnika i potpredsjednika PDP-a Draška Stanivukovića i predsjednice Narodnog fronta Jelene Trivić, u SDS-u kažu kako onda moraju gledati šta je najbolje za njih same jer su izlaskom jedinog odbornika Aleksandra Petkovića iz njihovog članstva prestali da postoje u parlamentarnom životu najvećeg grada.Istovremeno, izlaskom narodnog poslanika Milana Radovića, banjalučki SDS ostao je bez predstavnika i u republičkom parlamentu.

„Stanivuković je već najavio da će se ponovo kandidovati, a prošle sedmice je i Trivićeva poručila da će NF imati svog kandidata, pa ne postoji razlog da i mi nemamo svog.

SDS će imati svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke?

Spremni smo razgovarati o tome da podržimo zajedničkog kandidata opozicije ali ako ne bude volje sa druge strane i mi ćemo izaći sa svojim kandidatom“.

Ističe izvor „Glasa“ te dodaje da bi na ovaj način najveća opoziciona stranka u Srpskoj „pogurala“ i svoju listu.

Kako nam je potvrđeno, vrh stranke će dati „zeleno svjetlo“ SDS-ovoj kandidaturi.

„Rukovodstvu gradskog odbora je rečeno da će imati autonomiju kada su ovakve odluke u pitanju.

Sugerisano je samo da se sa kandidatom ne uzlazi u izbornu trku ukoliko bude postignut dogovor svih iz opozicije“, ističe naš izvor.

Ukoliko dođe do ovakvog epiloga, Banjalučani će u oktobru naredne godine birati prvog čovjeka grada između najmanje četiri a možda i više kandidata.

Pored PDP-a, NF-a i SDS-a, sigurno je da će i vladajući blok predvođen SNSD-om imati svog kandidata.