Prostor oko autobuske i željezničke stanice u Banjaluci u katastrofalnom stanju

Ako kojim slučajem u Banjaluku dođete autobusom ili vozom, ono što ćete vidjeti kada izađete napolje biće nimalo lijepa slika.

Zapravo, vidjećete ruglo. Na pješačkoj zoni parkirani automobili, podloga puna rupa, rđavi putokaz iz nekog davnog vremena, žardinjere pomjerene ili fale…

Automobili su na svakom koraku kuda prolaze pješaci, a parking samo nekoliko metara dalje. Doduše, njega treba platiti. U vrijeme našeg dolaska, ni trava okolo nije pokošena. Drvored koji postoji služi za zaštitu od sunca za pojedine vozače, koji ne mare što su automobile ostavili skoro pred nečije dvorište.

Ružna slika

Na ovaj problem je prije neki dan na sjednici Skupštine grada ukazao Dragoslav Topić, odbotnik SNSD. Istakao je kako se radi o pješačkoj zoni koja pripada Gradu, a koja je ružna slika Banjaluke.

– Banjaluka ne zaslužuje tako neuređenu pješačku zonu u kojoj su duže vrijeme pokidana dva stuba ulične rasvjete. Vozila se neprestano parkiraju, puno je rupa. U potpunosti je uništeno. To je ruglo u gradu. Pitam gradsku inspekciju zašto ne izađu na teren, zašto pauk služba ne ukloni ta vozila. To nisu obronci Banjaluke, to nije seoska mjesna zajednica. To je ulaz u Banjaluku, slika Banjaluke, tu prolaze turisti i možete da zamislite kakav prvi utisak steknu kada vide takvu pješačku zonu bez kanti za smeće – rekao je Topić.

Zamolio je inspekciju da taj prostor obezbijedi trakama ili zapečati u potpunosti kako bi to bio samo prolaz za pješake. Dodao je da je potrebno hitno reagovati i da tamo više nema malih ograda, ni žardinjera.