PODRŠKA: Uz Aleksandra Vučića oko 2.000 ličnosti, od Nikole Jokića do Kolje Pejakovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas gostujući na TV Pink da je objavljena lista uglednih ljudi koji su podržali listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio ljudima koji su se angažovali i podržali Srpsku naprednu stranku, a posebno je pomenuo košarkaša Nikolu Jokića i njegovu braću, Janka Tipsarevića, Mirka Vasiljevića, Darka Tanaskovića.

– Janko Tipsarević je ušao u SNS u najgorem trenutku najveće hajke protiv nas. Janko Tipsarević je doveo Stiva Voznijaka u Srbiju i učinio je mnogo za našu zemlju. To je kada imate ljude koji se ne plaše napada u javnosti, koji ne mogu da ucenjuju, prenosi politika.rs.

Više od dve hiljade ljudi, među kojima su akademici, lekari, profesori, oficiri, sportisti, glumci i druge javne ličnosti potpisali su podršku listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”

Član predsedništva Srpskog pokreta Dveri Dragan Dobrašinović izjavio je danas da je prirodno što je košarkaš Nikola Jokić podržao izbornu listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, jer i Vučić i Jokić, kako je naveo, nerado igraju za Srbiju.

„Prirodno je što je Jokić podržao Vučića. Ono što ih spaja je to što i jedan i drugi nerado igraju za Srbiju, a i kad igraju, uglavnom je bolje da ne igraju“, ocenio je Dobrašinović na društvenoj mreži „X“, aludirajući na Jokićevo odbijanje da igra za reprezentaciju Srbije na poslednjem svetskom prvenstvu u Manili i ne baš dobrom učinku na Olimpijskim igrama u Pekingu, prenosi nova.rs.

Beogradski dnevnik Večernje novosti objavio je danas spisak sa oko 2.000 imena ličnosti koji su podržali izbornu listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Na listi su i brojni akademici, među kojima i Svetomir Arsić Basara i Dragan Simeunović.

Tu su i lekari Milika Ašanin, Radoje Simić, Dragoš Stojanović, Milovan Bojić, Petar Svorcan, Željko Miković, Sanja Radojević Škodrić…

Među sportistima koji su potpisali listu su i Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, kao i fudbaleri Stevan Dika Stojanović i Nikola Lazetić. Tu su i Boban Marjanović – košarkaš, Davor Štefanek – rvač, olimpijski šampion, Željko Rebrača – sportista, Dejan Tomašević – košarkaš, Milan Gurović – košarkaš, Bogdan Obradović – teniski trener, Miroslav Muta Nikolić – košarkaški trener, Milan Borjan – fudbaler, Duško Tošić – fudbaler.

Tu su i odbojkaši Željko Tanasković, Đula Mešter, Slobodan Boškan, Jelena Nikolić, kao i vaterpolista Viktor Jelenić.

Svoju podršku su potpisali i reditelj Predrag Gaga Antonijević, ali i glumci Lazar Ristovski, Radmila Živković, Nikola Pejaković, dramaturg Nebojša Pajkić, reditelj Jug Radivojević.

Među glumcima na listi su i Rastko Janković, Lepomir Ivković, Svetislav Bule Goncić, Saša Joksimović, Milan Bosiljčić, Lidija Vukićević, Ivana Žigon, Bojana Bambić, Iva Štrljić.

Podršku SNS i Vučiću dali su i Maksut Ćatović, producent, Bojana Borić Brešković – magistar istorije i klasične nauke, Damir Handanović – kompozitor i producent i Milorad Milinković – reditelj i scenarista.

Na listi su i predstavnici estrade: Lepa Lukić, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Nada Obrić, Aleksandar Saša Popović, Saša Matić, Oliver Mandić, Aleksandar Aca Lukas Vuksanović, Violeta Viki Miljković, Milica Pavlović, Nikola Rokvić, Dragica Radosavljević – Cakana, Leontina Pat…

Potpisnici su i voditelji i novinari Milomir Marić, Sanja Marinković Uhrin, Jovana Jeremić, Ognjen Amidžić, Suzana Mančić, Snežana Dakić.