Podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića! Ninković: Sa njim nema koalicije

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković danas je podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića u Okružnom javnom tužilaštvu.

Nakon toga obratio se medijima, istakavši da je sa gradonačelnikom moguća saradnja, ali nikada bilo kakav oblik koalicije.

Ninković je ovom prilikom takođe ponovio optužbe od juče, kada je Stanivukovića okrivo za zloupotrebu položaja.

“Protiv gradonačelnika sam podnio prijavu za sticanje imovinske koristi za saradnike na štetu budžeta Grada, i građana”, tvrdi Ninković, i dodaje da će dalje ostaviti institucijama da postupaju po zakonu.

Nakon Stanivukovića, Ninković tvrdi da su na redu i ovlašteni potpisnici, koje takođe smatra krivima za zloupotrebu položaja.

“Ovlašteni potpisnici ne mogu nikako da obrađuju i kreiraju zvanične dokumente grada”, tvrdi on.

Ovlašteni potpisnici još su jedan od velikih problema u funkcionisanju Gradske uprave, smatra Ninković.

“Mi nudimo prelazno rješenje za pitanja načelnika odjeljenja, i tu je saradnja sa gradonačelnikom moguća, ali nema nikakve koalicije sa njim”, naglasio je Ninković i dodao: “Ne daj Bože”.

Iako se juče okomio na visinu plata najbližih gradonačelnikovih saradnika, Ninković je u odgovoru na pitanje novinara istakao da trenutno ne zna kolika je njegova plata.

“Moram da provjerim, pa ću vam dostaviti taj podatak. To su primanja koja sam ja zatekao i nisam ih povećavao”, tvrdi Ninković, i dodaje da će podržati bilo kakav prijedlog za smanjenje plata funkcionerima.