Pljušte kazne na Aerodromu Banja Luka

Aerodrom Banja Luka u zednje vrijeme sučava se sa velikim problemom neogovornih vozača. Naime vozači izbjegavaju da plate parking 5 KM ili 3 KM koliko košta sat vremna parkiranja u prvoj odnosno u drugoj zoni. Izbjegavanju plaćanja parkinga naročito pribjegavaju vozači sa stranim registarskim tablicama.

Neodgovorni i bahati vozači kako bi izbjegli plaćanje parkiraju u ulici koja vodi prema Aerodromu. TIme otežavaju ili potpuno onemogućiju odvijanje saobračaja. Često se zna desiti potpuni saobraćajni kolaps jer je jedna saobraćajna traka koja vodi iz pravca aerodroma potpuno zakrčena parkiranim automobilima, a drugom trakom koja dolazi iz pravca grada pristižu automobili. Tu dolazi do zagušenja i potpunog saobraćajnog čepa jer autmobili koji izlaze za prakinga 1 i 2 Aerodroma ne mogu da se kreću. Pojedni građani su nam se žalili da su bili bukvalno zarobljeni 30-40 minuta na parkigu jer nisu mogli da se kreću.

Kako bi pokušali riješiti ovaj problem Iz Aerodroma Banja Luka kontaktirali su Policsku upravu Laktaši koja je nadležna za ovaj problem.

Policiski službenici su na terenu i imaju pune ruke posla. Kažnjavaju sve nepropisno parkirane vozače na ulici prekršajnim nalozima u iznosu od 40,00 KM.

Vozači koju su mislili da su nešto ušdjeti platili su višestruko više za kaznu.