Pljačka Srbije se nastavlja; Stanivuković naknadno za izgrađenu školu u Adi traži još 800.000KM !

Agonija sa novoizgrađenom područnom školom „Vuk Stefanović Karadžić“ u naselju Ada izgleda nikada neće prestati. Kako naš portal saznaje, gradonačelnik Draško Stanivuković raspisao je Javnu nabavku u kojoj naknadno potražuje još skoro 800.000 KM iako su svi radovi na školi završeni, a nastava je uveliko počela.

Na šta će gradonačelnik potrošiti dodatnih 800.000KM?

Za Javnu nabavku „Izvođenje nepredviđenih radova na izgradnji osnovne škole u naselju Ada-faza“, broj javne nabavke 15-404-298/23 utrošiće se skoro 800.000KM.

Grupe ponuđača koje su se prijavile za pomenutu nabavku su: „GRADITELJ“ a.d. Teslić (vodeći član grupe), „HIGRA“ d.o.o.Bijeljina, „BORO-TERM“ d.o.o. Doboj, „NEW SANATRON“ d.o.o. Novi Grad bira se kao najpovoljniji ponuđač, jer je ova grupa ponuđača ponudila najnižu cijenu u iznosu od 782.163,24 KM sa PDV-om. Pomenuti podaci su dostupni i na sajtu Grada Banjaluka:

Škola Ada

.pdf

Download PDF • 363KB

Javna nabavka raspisana, ponuđač izabran, novac se troši, a za šta, nikom nije jasno…

Podsjećanja radi, gradonačelnik Draško Stanivuković je sredinom septembra bez provedenog tendera, samostalno izabrao firmu proINOX i naručio slova za naziv škole „Kosovo i Metohija“, a nakon toga poslao drektorici OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ račun da plati, koji je iznosio čak 11.255,40 KM.

Prvom čovjeku Banjaluke nisu bila dovoljna ni 4 MILIONA koja je dobio od Srbije pa je naknadno kada su završeni svi radovi, a škola uveliko počela sa radom, raspisao nabavku koja iznosi skoro 800.000KM. Tadašnja nabavka bila je sumnjiva s obzirom da su se papreno plaćale najobičnije stolice, a čije cifre su išle i do skoro 300KM.

Stanivuković se očigledno nije dovoljno „ugradio“ u prva 4 miliona pa je potražio dodatnih 782.163,24 KM kako bi namirio sopstvene apetite.