PDP - Partija do propasti; Kandidati za odbornike

Nosilac liste za Banjaluku je Branislav Borenović. Čovjek koji je za godinu dana uspio otjerati iz stranke: Jelenu Trivić, Radislava Dončića, Milka Grmušu, Aleksandra Jankovića, prekinuti prijateljstvo sa Igorom Crnadkom i to sve zbog Draška Stanivukovića. Čovjek koji se ljuti na javnost jer je jedino objašnjenje njegovog ponašanja NOVAC. Pokraden novac iz gradske kase, Draška Stanivukovića. 
Idemo dalje, broj dva je Mirna-Savić Banjac, žena koja je izdala Medu i sve principe, žena koja još samo nije upsjela izdati Čak Norisa. Žena koja ćuti na simbiozu sa Dodikom, a navodno je NDP napustila kada je Čavić ušao u vlast. Sada kada to radi Stanivuković, ona ćuti i pravda to institucionalnom saradnjom. Sve ima svoju cijenu. 
Broj tri, Nebojša Drinić poznatiji u gradu kao Drina-trećina, iako bi mu bolje pristajao nadimak Drina-polovina. Drina-lopina zbog svojih svekolikih sposobnosti zaslužuje poseban tekst, i to ne jedan nego više njih. 
Broj četiri Tanja Vukomanović. Za Tanju i nema šta mnogo loše da se napiše, osim da je svoju potencijalno solidnu novinarsku karijeru mijenjala za ulogu Stanivukovićevog privjeska. Baš šteta. 
Na petom mjestu nalazi se Dragan Gay Milanović, aktuelni odbornik, muška verzija Mirne Savić-Banjac. Naizgled pošten i dobar, drugačiji od Drine-trećine, ali takođe ima svoju računicu zašto je u Gay kompoziciji Draška Stanivukovića. Poznat je po homoseksulanoj vezi sa Predragom Dudakovićem bivšim dirktorom vodovoda, o čemu smo izvjesili javnost.
Broj šest je Turkinja Milada Šukalo, nesuđena zamjenica gradonačelnika. Stanivuković je od Milade uspio napraviti jednu od najomraženijih osoba u Gradu. Šukalova je sama uspjela da navuče na sebe bijes brojnih radnika Gradske uprave zbog pritiska koji vrši na njih, a negodovanje širih slojeva Banjalučana zbog činjenice da je nekad bila na listi stranke Harisa Silajdžića koja se zalaže za ukidanje Republike Srpske. Tipično za Stanivukovića da je kod njega sve laž, pa tako i patriotizam na koji se često poziva, jer nije normalno da neko kao Milada sa takvim stavovima vedri i oblači Banjalukom. Zadnjih dana “ladila je macu” u Portugalu, od pokradenih para iz gradske kase.
Na sedmom mjestu je gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je do 2020. godine bio u poslovima igara na sreću preko firme Keno, danas uživa sve benefite gradske vasti. Licemjerje Stanivukovića i njegove navodne borbe protiv kladionica, najbolje se ogleda kroz primjer Kresojevića koji je bio jedan od direktora firme Keno, koja se bavila priređivanjem onlajn igara na sreću i to pod patronatom Lutrije RS. 
Jovo Savanović nalazi se na osmom mjestu. Reklo bi se manje loš od ostale ekipe, dok ne izanalizirate koliko poslova i prihoda Jovo Savanović ima od bavljenja politikom. On, žena i sin, šest poslova samo od politike. Pozant je po tome što mu je jedan poznati dokto  život spasio, a on je došao da iznosi laži protiv tog doktora ispred bolnice.
Smiljana Moravac-Babić je na mjestu broj 9. Najveća budaletina na listi poznata po slikanju selfija i spavanju u skupštini grada. Inače, Smiljana Moravac je u advokatskim krugovima poznata kao izrazito loš advokat, sudije se ismijavaju njenim dopisima i aktima. Najpoznatija je po tome što je napisala knjigu o Drašku Stanivukoviću, a čiji nijedan primjerak za 2 godine nije prodat. 
Na mjestu broj deset nalazi se Krsto Golijanin, aktuelni odbornik, apsolutno nezanimljiv javnosti, pa ćemo preći na broj 11 na kojem se nalazi Tanja Palačković, ženska verzija Drine-trećine, iako ne odiše posebnom ženstvenošću.