STANIVUKOVIĆ OSTAO BEZ PODRŠKE: Opozicija bez dogovora o zajedničkom kandidatu

Na sastanku lidera opozicionih stranaka u Republici Srpskoj nije postignut dogovor o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke.
SDS i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića ne podržavaju kandidata PDP-a Draška Stanivukovića.
Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je nakon sastanka da Gradski odbor ove stranke još nije donio zvaničnu odluku i da je moguće da će imati svog kandidata za gradonačelnika najvećeg grada Srpske.
Miličević je rekao da ne postoji konflikt kada je riječ o ostatku Republike Srpske i da će imati zajdničke kandidate u većini opština, uglavnom iz SDS-a.
Vukanović: Stanivuković je naš najveći politički neprijatelj
Lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović, nakon zajedničkog sastanka opozicije u Banjaluci, izjavio je da će imati svog kandidata za gradonačelnika u Trebinju.
“Imaćemo kandidata u Ugljeviku. Ne možemo podržati ni Cicka Bjelicu u Sokocu, ali nemamo jak odbor koji mu može parirati. U Bijeljini je Ljubiša Petrović. Borenoviću sam rekao u lice, ovo nije lični nego koncepcijski problem. Ne miješmo se u posao PDP. Stanivuković je trenutno naš najveći politički neprijatelj iz razloga što nas je prodao i izdao. Toliko spletki i prljavštine. Uništio je raspoloženja naroda protiv režima. On i grupacuja oko njega. To je završeno. Ophodićemo se prema Drašku kao prema Dodiku i Šobotu. Niko od sagovornika ne može da nađe ružan gest sa naše strane”, rekao je Vukanović, prenosi Srpskainfo.
Na pitanje koga će konkretno podržati u Banjaluci, kaže da će odluku o tome donijeti njegovi ljudi u Banjaluci.
“Draško je kandidat Milorada Dodika. Postoji mogućnost da se opozicija okupi oko jednog kandidata, ali to nije on”, kaže Vukanović.
Trivićeva: Ozvaničiću kandidaturu u narednih 12 dana
Predsjednica NF, Jelena Trivić, poručila je da u većini opština neće biti problema sa zajedničkim nastupom opozicije.
Za Banjaluku je rekla da Draško Stanivuković nije opozicioni kandidat.
– U narednh 12 dana ozvaničiću svoju kandidaturu za gradonačelnika. Na SDS i Listi za pravdu i red je da li će me podržati. Ima tu još Pokret Banjaluka, organizacije i pojednci koji se bore protiv režima – rekla je Trivićeva.
Gradiška, Šipovo, Bratunac, Rudo i Banjaluka, a vjerovatno i Jezero – lokalne su zajednice u kojima će NF imati kandidate za (grado)načelnike.
Trivićeva kaže da je Draško Stanivuković kandidat Milorada Dodika.