Razvojni put desne ruke Stanivukovića: Od Drine lopine do Drine trećine

Zvuči gotovo nevjerovatno, ali dovoljno je pitati bilo kojeg poznavaoca gradskih prilika i poslova u gradu i reći će vam mnogo toga o prljavim poslovima Drine-Trećine. Kažu da nema ni skrupula ni obzira u „igranju reketom“. Otuda nadimak trećina.
Momak koji je karijeru započeo sa Draškom Stanivukovićem, ali uvijek bio negdje u sjeni, postaje glavni igrač u gradskim poslovima, mutnim dogovorima sa još mutnijim gradskim investitorima.
Nebojšu Drinića često možete vidjeti kao velikog humanitarca, ali treba da znate da to radi otetim parama, što od naroda što od reketa, a to od reketa investitori u krajnjoj fazi prevale na narod u vidu skupljih cijena, tako da slobodno možemo reći da Drinić drugim ljudima pomaže sa parama otetih od svih građana. Zvuči poznato?! Koliko god učestvovao u akcijama pomoći ugroženima, zapitajte se otkud nekom ko ima tek tri godine staža stanovi, skupocjeni satovi, skupocjeni automobili, itd. Prosječna porodica za prosječan stan otplaćuje kredit minimalno 15 godina, dok je Drinić sebi lagodan život obezbijedio “u cugu”.
Uz zloupotrebu ugroženih ljudi, često posjećuje manastire i crkve, što je za pohvalu, ali nam više liči kao iskup grijehova, nego kao tradicionalni odlazak iz suštinske potrebe za molitvom.
Generalno, toliko su političari okupirali crkvena dvorišta u nadi da se narodu prikažu kao smjerni i dobrodušni, da to normalnom svijetu koji u crkvu dolazi čiste duše i bez zadnjih namjera, postaje licemjerno. Korumpirani političari štete samoj crkvi odbijajući vjerujući narod, a političari poput Drinića i Stanivukovića treba da prestanu da našim novcem glume dobrotvore jer vjerujući narod vrlo dobro zna šta znači izreka „da ne zna levica tvoja, šta radi desnica tvoja“.