Novi rat u PDP-u: Vuković protiv Crnadtka! ŽELIM I JA BITI PREDSJEDNIK

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, najavio je juče da će se kandidovati za predsjednika ove partije, te da će svoju kandidaturu istaći čim prođu lokalni izbori.
Generalni sekretar stranke je oštro odreagovao na ovu Crnatkovu najavu.
Crnadak je svoje namjere obzanio na sjednici Glavnog odbora stranke, a potom ih potvrdio i u ekskluzivnoj izjavi za Srpskainfo.
– Htio sam da članovima Glavnog odbora lično saopštim šta su mi namjere, jer je bilo mnogo špekulacija o mom budućem djelovanju u PDP.
Nisam želio da oni koji o tome donose odluku saznaju iz medija.
Prema tome, spreman sam da vodim PDP, ali sva priča o tome sada prestaje i nastaviće se tek nakon lokalnih izbora – rekao je Crnadak.
Nenad Vuković je u svom reagovanju, potvrdio da je Crnadak najavio kandidaturu, ali je ocijenio da “niej vrijeme da se ova tema otvara prije izbora, te da mjesto lidera PDP “nije rezervisano za Banjalučane”.
– Tačno je da je, potpuno van dnevnog reda i bez povezanog konteksta sa tokom sjednice Glavnog odbora, kolega Crnadak saopštio da želi da se kandiduje za predsjednika PDP nakon lokalnih izbora
. To je svakako legitimno i nije sporno kada je u pitanju ambicija za obavljanje te funkcije, ali moja ocjena je da uopšte nije bilo vrijeme da se ova tema otvara prije lokalnih izbora – kaže Vuković.
Vuković protiv Crnadtka
On smatra da je neophodno obavijestiti članstvo partije i javnost da izbor predsjednika PDP nije “dogovorena stvar” kako neki već špekulišu, te da funkcija predsjednika PDP nije rezervisana isključivo za kadrove iz Banjaluke.
– To sam sam naglasio i u obraćanju na samoj sjednici GO.
U kontekstu izbora za prvog čovjeka PDP-a koji slijedi nakon lokalnih izbora, a koji možda neko želi predstaviti završenim dogovorom, rekao sam da ću se u tom slučaju i ja kandidovati šaljući jasnu poruku da je to otvorena mogućnost i za druge – istakao je Vuković, koji je iz Istočnog Sarajeva.
Dodao je da “nije u pitanju nikakvo novo rivalstvo niti nova politička bitka u partiji” kako bi se možda neko mogao izvući zaključak.
-Moja intencija je da jasno i istinito kažem da je izbor predsjednika PDP potpuno otvoreno pitanje, da nije dogovoreno niti usaglašeno ni u rukovodstvu, ni na bilo kom drugom mjestu – poručio je generalni sekretar PDP Nenad Vuković.