Novi detalji masakra u školi: Pretraga na telefonu potvrdila planiranje zločina

Dječak (13) koji je prije dva dana u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba do detalja je isplanirao stravično ubistvo, ali i kako da izbjegne zatvor, pokazalo je vještačenje njegovog telefona.

Kako je utvrđeno, dječak je planirao masovno ubistvo mjesec dana, a ono što je pregledom njegovog telefona utvrđeno ledi krv u žilama – svjesno je počinio ubistvo svojih vršnjaka i čuvara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li djeca mogu krivično da odgovaraju.

Pretraga koja ledi krv u žilama

“Na osnovu njegove pretrage se zaključuje da je organizovao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od dva meseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od krivične neodgovornosti ukoliko počini zločin“, navodi izvor upoznat sa slučajem.

Takođe, kako je utvrđeno, veče pred masovno ubistvo gledao je američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi. Nekoliko sati kasnije on je izvršio stravični zločin.

Kako je nakon tragedije izjavio Veselin Milić, načelnik Uprave Grada Beograda poručio je da je ovo ogromna ljudska tragedija. On je naglasio da cijeli zločin pripreman mjesec dana.

“Nastradalo je osam učenika škole, sedam djevojčica i jedan dečak“, naveo je on i dodao da cijeli zločin pripremam mjesec dana. 

“Ovo je mjesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio sa četiri molotovljeva koktela“, rekao je.

Planirao ubistvo mjesec dana

Milić je na konferenciji pokazao i spisak koji su našli u stanu dječaka-ubice. Na njemu su ispisana imena učenika koje je planirao da ubije. Osim toga, imao je i precizan plan škole, sa iscrtanim ulazom i izlazom.