NOVA PREVARA: Stanivuković, kao, gradi školu, a zapravo hoće dati 11 duluma zemlje tajkunima

„Škola će ostati bez 355 učenika, a dobar dio nastavnika bez nastavne norme. Pomoćno tehničko osoblje ostaće bez posla, a najmanje pet razrednih učitelja biće tehnološki višak“ – izjavila je danas Tatjana Vilendečić, direktorka OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” u Banjaluci.

Na press konferenciji koju je sazvala pojasnila je da se njezina škola našla u nemogućoj situaciji. Uzrok nevoljama s kojima će se nositi građani Banjaluke i njihova djeca leži u ponovnom izigravanju zakona od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića.

U početku je bilo predviđeno da nova škola koja se gradi u Adi bude petorazredna. Međutim, gradonačelnik je promijenio mišljenje te je sad zaključio, protivno prethodno donesenim odlukama gradske administracije, da će škola u Adi biti devetogodišnja, a OŠ “Vuk Stefanović Karadžić područna.

Kako je došlo do te odluke koja je stvorila nevolje zaposlenima, roditeljima i đacima? Vrlo jednostavno. Ovo je Stanivukovićeva kombinacija: Adu će proglasiti centralnom školom; osnovna škola Vuk Stefanović Kradžić izgubiće drastičan broj đaka tako da će postati upisno područje osnovne škole Branko Ćopić koja se takođe nalazi u naselju Borik.

Ovakvom mahinacijom Grad Banja Luka moći će ostvariti pravo i izuzeti 11 duluma zemlje koja pripada osnovnoj školi Vuk Stefanović Karadžić, te to zemljište prenamijeniti u građevinsko. Riječ je o parceli za koju su zainteresovani mnogi građevinskui tajkuni, a samo Stanivuković i Kresojević znaju s kim su se dogovorili da mu prebace zemlju i ostvare vlastitu finansijsku korist.