Ninković oštro odgovario PDP-u: Licemjerni su i treba da ih je sramota

Odbornici PDP-a u Skupštini grada Banjaluka pozvali su danas predsjednika gradskog parlamenta Ljubu Ninkovića da što prije zakaže redovnu sjednicu s ciljem rješavanja problema građana.

 

Šef kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović naveo je da Skupština grada 70 dana nije redovno zasjedala, odnosno da nije riješen nijedan problem građana.

“Predsjednik Skupštine grada to je pravdao Zakonom o lokalnoj samoupravi. On navodi da se sjednice održavaju po potrebi, a najmanje jednom u dva mjeseca. Tu nije precizirano da li je riječ o redovnoj ili vanrednoj sjednici, ali sve i da nije prekršio formalni zakon, ne govorimo o formalnim, nego o suštinskim pitanjima”, rekao je Milanović novinarima.

 Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je Srni da su odbornici PDP-a, koji su danas zatražili zakazivanje redovne sjednice Skupštine grada, licemjerni, upitavši da li su to oni odbornici koji su napuštali posljednju sjednicu, jedan po jedan, kako bi srušili kvorum za odlučivanje?

 “Jesu li to isti oni odbornici koji se nakon što sam oglasio nastavak glasanja u 17.30 časova 1. februara nisu htjeli pojaviti? Je li to šef Kluba odbornika PDP-a koji se nije htio javiti na telefon kako bi rekao doći ćemo ili nećemo doći?”, upitao je Ninković.

On je rekao da odbornike PDP-a u gradskoj Skupštini treba da je sramota.