Nikola Šobot: Nisam imao pravo da odbijem ovakvu priliku

Neću se baviti populizmom nego suštinskim problemima našeg grada koji su brojni, rekao je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot. On je u intervjuu  otkrio i da će u odnosu na prethodne i trenutne kandidate za gradonačelnika Banjaluke građanima ponuditi profesionalizam, odgovornost, ali i ozbiljnost u radu i dodao da očekuje pobjedu na predstojećim lokalnim izborima u oktobru.
S obzirom na to da je i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra RS, Šobot navodi i da će uskladiti sve obaveze te da pacijenti neće ispaštati zbog njegovog bavljenja politikom.
Na pitanje šta je bilo presudno u toj odluci kaže da je kao doktor posvećen pomaganju građanima Banjaluke i da ga je isti taj motiv opredijelio i za tu odluku.
“Nakon podrške najjačeg političkog subjekta u Republici Srpskoj, što SNSD nesumnjivo predstavlja, ova odluka je bila prirodan izbor. Kada se ukaže ovakav izazov, prilika i čast, mislim da svako, a naročito neko ko se bavi humanim poslom, nema pravo da izbjegava ovakvu odgovornost”, rekao je Šobot.
Da počne da se bavi politikom naveo ga je osjećaj odgovornosti koji mu je, kaže, usađen kroz odrastanje, a potom i kroz posao koji je obavljao.
“Potreba da učinim što više mogu za svoj grad, koji je trenutno zarobljen, kao i svi mi neodgovornim, nestručnim i neozbiljnim rukovođenjem”, pojašnjava Šobot.
U vezi s izbornom kampanjom navodi da se neće baviti populizmom.
“Biću iskren, konkretan, neću se baviti populizmom, nego ću se baviti suštinskim problemima našeg grada, oni su brojni. Možda samo da spomenem unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite građana, pronatalitetnu politiku, brigu o mladima, razvoj sporta i kulture te podsticaj ekonomije i bolji životni standard”, rekao je Šobot.
O tome da li postoji nešto novo što će ponuditi građanima Banjaluke u odnosu na prethodne gradonačelnike kaže da će to biti profesionalizam, odgovornost, rad, ozbiljnost i legalizam.
A na pitanje da li očekuje pobjedu kaže: “Apsolutno”.
Šobot dodaje da će sigurno biti veliki izazov uskladiti politiku i sve obaveze, ali da je navikao da radi intenzivno.
“Ranije sam naglasio da je čovjek jak koliko je jak njegov tim. Na Klinici za kardiohirurgiju iza mene stoji tim ozbiljnih profesionalaca, kojima apsolutno vjerujem”, kaže Šobot.
Takođe kaže da pacijenti neće trpjeti zbog bavljenja politikom, te da šta godda  bude radio sigurno neće dozvoliti da trpe pacijenti.
“Intenzivan rad, posvećenost i predanost su nešto na šta sam navikao. Uz dobru organizaciju ubijeđen sam da mogu i dalje pomagati svojim pacijentima”, pojasnio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.