NEBOJŠA VUKANOVIĆ: Stanivuković mora nestati sa političke scene

Banjaluka ostaje definitivno najveća sporna tačka za opoziciju u Republici Srpskoj kada je u pitanju zajednički nastup na lokalnim izborima.
To je potvrđeno i nakon današnjeg sastanka delegacija SDS-a i Pokreta za pravdu i red, čiji je predsjednik Nebojša Vukanović, još jednom ponovio da za njih Draško Stanivuković ne može biti kandidat ispred opozicije.
Konkretniji koraci o opozicionom djelovanju u najvećem gradu u Srpskoj, te u drugim sredinama, trebalo bi da budu poznati u narednih 15 dana, kada će, kako su najavili iz SDS-a biti održan zajednički sastanak svih opozicionih stranaka.
Vukanović je ovom prilikom čak upozorio da, ukoliko PDP odluči da svoju podršku da Stanivukoviću, oni “više nemaju o čemu da razgovaraju”.
“Od danas, prevrnuću svaki kamen da Stanivuković ne bude gradonačelnik. On je iznevjerio svoje ljude i glasače. To je jedan iskompleksirani samovoljac, neznalica koja misli da će populizmom da vara čitav svijet. Kao što smo mu prošli put davali snažan vjetar u leđa, i slavili iskreno njegovu pobjedu, Stanivuković mora da zna da ćemo sada uložiti maksimalan napor da ga ogolimo”, poručio je Vukanović.
Govoreći o poziciji Pokreta za pravdu i red, kazao je da njihove ambicije nisu velike, te da će ključni fokus imati na Hercegovini, odnosno kandidaturi Lazara Radana za gradonačelnika Trebinja, podršku Ognjenu Bodirogi iz SDS-a za načelnika Foče.
 Ostavio je mogućnost i da kandiduju nekoga za načelnika Nevesinja i Ugljevika, pa čak i to da će, ukoliko se opozicija ne dogovori ni po jednom osnovu u Banjaluci, i oni predložiti svog kandidata.
 Predsjednik SDS-a Milan Miličević naglasio je da ostaje pri stavu da je ključno da opozicija u što više lokalnih zajednica ima zajedničke kandidate, ali i da je jasna jedna stvar – u Banjaluci dogovora još nema.
 On je potvrdio da je jedina dilema koju SDS ima kada je u pitanju Banjaluka, to da li će podržati kandidaturu Draška Stanivukovića ili ne.