Nebojša Drinić: Od pekara Saše Trivića do milionera

Nebojša Drinić, desna ruka Draška Stanivukovića, siva eminencija javnih nabavki Gradske uprave i ujedno narodni poslanik, za kratko vrijeme se obogatio. Kako je Drinić od mladog momka, koji je završio gimnaziju u Srpcu, a zatim na Petrićevcu u pekari Manja prodavao kifle, postao prvi reket grada?

Unazad nekoliko godina Nebojša Drinić je na Petrićevcu u Njegoševoj ulici, radio u pekari Manja. Nakon što je prestao s radom u pekari, dogovarao je privatne žurke po kafanama, da bi zatim ušao u “tal” s Draškom Stanivukovićem te je otvorio autopraonu u istom naselju, koja, nakon što je propala prodata je drugom čovjeku. Pored toga okušao se i u čišćenju, te je imao mini servis za čišćenje i pranje lokala.

Drinić je za samo nekoliko godina plodnog političkog života stekao nekoliko stanova u Banjaluci, ima službenog vozača, nosača kaputa, obezbjeđenje, snimatelja i fotografa. Pored toga vozi i novi Audi A6. Kako?

Uz pomoć Draška Stanivukovića, Drinić je vrlo brzo “ušao u posao”, pa se tako prvo uhljebio u Gradsku upravu kao koordinator, radno mjesto izmišljeno samo za njega, da bi potom postao narodni poslanik. Prste je, ipak, ostavio duboko u Gradskoj upravi jer sve javne nabavke i dalje prolaze kroz njegove ruke, pa tako od svake javne nabavke Drinić uzme 10% i onda posao može da počne.

Kako dobro upućen izvor IZ PDP-a kaže Driniću je pored “reketa” u krvi i kocka, pa tako sve što zaradi i prokocka te da bi namirio gubitke samo pojača reket.

Takođe, izvor dodaje da Nebojša Drinić već duže vrijeme nije otišao u Srbac, odakle je rodom jer je prokockao babinu penziju i ostao dužan mnogim sugrađanima novac.