Nastavlja se saobraćajni užas u Banja Luci

Nakon što su se iz Gradske uprave Banjaluka “pohvalili” još jednim pametnim semaforom u gradu, upravo na toj lokaciji, vrlo brzo, dešava se, ni manje ni više nego opšti kolaps.

Na raskrsnici između Ulice Kralja Petra I Karađorđevića i Aleje Svetog Save, kod Narodnog pozorišta vozila bukvalno “dišu jedna drugima za vratom”.

Vozači ne kriju ogorčenje. Preko glave im je gužvi, čekanja, vožnje mic po mic…

“Šta nam donose pametni semafori osim saobraćajnih gužvi, kolapsa od kojeg mi se diže kosa na glavi”, rekao je za naš portal čitalac koji nam je prizor iz svog vozila “dočarao” i fotografijom “natrpanih četvorotočkaša”.

Podsjećanja radi, problemi sa nesnosnim gužvama traju u Banjaluci od kada je Stanivuković pokrenuo “saobraćajnu revoluciju” u gradu. Tome se, po svemu sudeći, ne nazire kraj… Bar ne u neko skorije vrijeme. To Stanivukovića ne brine mnogo, on je, slobodno možemo reći, ponosan na ono što radi.

“U sklopu projekta jednosmjernog saobraćaja u užem centru našeg grada implementirali smo pametne semafore na dvije najvažnije raskrsnice koji će svoj rad prilagođavati trenutnom opterećenju saobraćaja. Ovo je pretposljednji važan korak ka rasterećenju i uspostavi koncepta jednosmjernog saobraćaja. Ostaje nam još najveća kružna raskrsnica, kod “Ekvatora”, a čiji završetak radova očekujemo u toku naredne sedmice.

Kada završimo sve radove u sklopu projekta jednosmjernog saobraćaja, tek tada možemo vidjeti puni efekat svim preduzetih mjera”, naveo je on danas nakon puštanja u rad još jednog pametnog semafora u centru grada.