MJEŠTANI DERVIŠA OGORČENI: BALOnačelnik nas je prevario

Eto prođe sunčani oktobar, idealan za gradnju, a radnici i građevinske mašine su se rijetko pojavljivali na gradilištu mosta. Ali, čim smo najavili proteste, istjerali su ljude na kišu – kaže Igor Vidović, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1.

Vidović je, kao i mnoge njegove komšije, kivan na gradsku vlast zbog nerazumno dugog roka za izgradnju mostića, koji se nalazi na staroj Gradiškoj cesti, ulici koja je žila kucavica ovog dijela Banjaluke, a mještanima Derviša, Zalužana, Kuljana i Barlovaca takoreći jedina veza sa centrom grada.

Mještani su najavili protest i zbog saobraćajnog kolapsa. koji je na zaobilaznici preko Široke rijeke svakodnevna pojava, u posljednja 4 mjeseca, koliko traje gradnja mosta.

most u Dervišima

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je mještanima poručio da najavljene prosteste doživljava kao “čin njihove zahvalnosti i divljenja” za sve što je aktuelna gradska vlast uradila za njih.

To je dodatno razljutilo mještane, pogotovo one koji su “upratili” da je gradonačelnik posjetio i sportske terene kod „K4“, u čiju je obnovu uloženo 200.000 KM gradskog novca.

tereni k4

Igor Vidović kaže da nema ništa protiv teniskih terena, ali se pita koliko je desetina miliona para, koje su obezbijedili građani, uloženo u Nacionalni teniski centar, a potom i u terene kod Studentskog doma.

– To najbolje govori o odnosu lokalne vlasti prema građaniam s periferije. Eto, u centru ima para i za teniske terene, a na samo nekoliko kilometara od Trga Krajine mnogi nemaju ni pristojnog puta do kuće – kaže Igor Vidović.

Protest građana Derviša i okonih naselja počinje danas u 5 do 12 na gradilištu mosta. Stanivuković je juče obećao da će most biti završen prije roka i biti pušten u saobraćaj početkom decembra.