Lukić: Ne plašim se Šmita! Ukaz predsjednika biće objavljen danas u Službenom glasniku Republike Srpske

Službeni glasnik Republike Srpske danas će objaviti Ukaz predsjednika Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Srpske, rekao je novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić.

Ovim izmjenama zakona je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i nelegitimno izabranog Kristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske.

Lukić je rekao da se ne plaši Kristijana Šmita i da je Službeni glasnik, kao i sve institucije Republike Srpske, stariji od Kancelarije visokog predstavnika i za sve u Srpskoj mnogo važniji.

“S obzirom na to da u BiH imamo čovjeka koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, mi u Službenom glasniku ćemo se prema njemu tako i odnositi. Prvi zadatak nam je, naravno, da objavimo Ukaze o proglašenju Zakona koje je potpisao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i drago mi je što ću moći učestvovati u tom procesu”, rekao je Lukić.

On je naveo da će to biti još jedna u nizu objava Službenog glasnika koje se još od januara 1992. godine, od kada je objavljena prva, odnose na važne odluke koje donose instuitucije Republike Srpske.

Lukić je dodao da je Vladu Republike Srpske, koja ga je na današnjoj telefonskoj sjednici imenovala za vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, upoznao sa činjenicom kako im stoji na raspolaganju, te da će se Ukaz predsjednika objaviti sutra.

“Što se tiče odluka građanina Savezne Republike Njemačke Kristijana Šmita, on ih kao i dosada može donositi kao što donosi sve odluke u svom privatnom životu da li će negdje ići na odmor ili šta će danas ručati ali kao što ne objavljujemo ni te njegove privatne odluke nećemo ni ove kojima on umišlja da može donositi određene zakone”, rekao je Lukić.