KRADOnačelnik smislio novu prevaru; Praviće se podzemi parking na staroj autobuskoj ali ISPOD STAMBENE ZGRADE

Privatni parking kod stare autobuske stanice u Banjaluci pravo je mjesto gdje tajkuni, u dogovoru s Draškom Stanivukovićem, planiraju zgrnuti ogromne pare. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, najavio je izgradnju podzemne parking garaže na minimalno dvije etaže na ovoj lokaciji. Tako privatnik dobija još prostora za profit, a građani se nastavljaju suočavati s visokim cijenama parkinga.

 

Podsjećamo da su građani Banjaluke nakon što je “Autoprevoz” preuzeo Staru autobusku stanicu, ostali bez 250 parking mjesta, jer nadležni iz Gradske uprave nisu na vrijeme preduzeli potrebne korake kako bi omogućili nastavak parkiranja na toj lokaciji. Osim toga, Grad Banjaluka u posljednjih nekoliko mjeseci ostao je bez još toliko parking mjesta na drugim lokacijama.

Ono što Stanivuković nije rekao je to da će taj pozemni parking biti ispod stambene zgrade. To je isto kao što se ipod svih stambenih zgrada pravi parking. Tako je Stanivuković još jednom obmanuo javnost.

 Nadležni iz Gradske uprave nisu pravovremeno reagovali na gubitak velikog broja parking mjesta, što je dovelo do svakodnevnog kolapsa i problema s parkiranjem u najužem gradskom jezgru.

 Podsjećamo da je Stanivuković ranije organizovao performanse, poput poziva na doručak na Krašovom parkingu, uz zaklinjanje da neće dati pedalj gradske zemlje. Međutim, očito je skovao plan s tajkunima, a cijene parkinga sada su bezobrazno visoke.

Gradonačelnik je skovao novi plan. Kod stare autobuske stanice uskoro će se graditi podzemna parking garaža, a građani će plaćati ekstraprofit tajkunima koji će novac dijeliti s prvim čovjekom grada.

 

  

Važno je napomenuti da se parking sada plaća i noću te nedjeljom, po cijeni od 2 marke po satu, bez mogućnosti dnevnih karata.