Kaja na zelenoj površini pravi privatni parking a lažov Stanivuković to prestavlja kao gradski

Novi parking kod Tržnice ne gradi Grad Banjaluka, kako tvrdi gradonačelnik Draško Stanivuković, nego “Tržnica” za svoje potrebe.

Upitanju je Tržnica koja je u vlasništvu “MG Mind”.

Generalni direktor “Tržnice” Nemanja Bilanović u izjavi za medije je istakao da se parking gradi u skladu sa građevinskom dozvolom i da je sam objekat privremenog karaktera.

Ističe da je planirano da, u skladu sa odlukom Skupštine grada i ugovora sa Gradom, ovaj parking bude namijenjen za javno parkiranje, a dijelom za potrebe Tržnice.

– Parking je u skladu s projektnom dokumentacijom i imaće oko 100 parking mjesta. On nam je neophodan za poslovanje, pošto mnogi kupci izbjegavaju posjetu Tržnici upravo zbog nedostatka mjesta za parkiranje – zaključuje Bilanović.

Na ovom mjestu počeo se praviti i novi prilaz na samu Tržnicu i ulaz u sam parking. I te radove izvodi firma “MG Mind”.

Pretražujući portal javnih nabavki i plan nabavki za 2023. godinu, vidi se da Grad Banjaluka nije uopšte planirao da na ovom mjestu bude parking.

Ono što smo ranije takođe objavili, građenje parkinga kod Tržnice nije u skladu sa Regulacionim planom.

Naime, sporni radovi odvijaju se na postojećoj zelenoj površini, čiji je obuhvat tretiran u dva Regulaciona plana, i to “Saobraćajno čvorište kod Kastela” i Regulacioni plan dijela centralnog područja Banjaluke.

U oba Regulaciona plana, ovaj dio Banjaluke je planiran na isti način – kao zelena površina, sa pješačkim stazama i drvoredom.

Predstavnike Gradske uprave smo kontaktirao je portal Povjerljivo sa upitom ko na kraju pravi parking u centru grada, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.