Plaču i vrište zbijene jedna uz drugu: Prvi snimak djevojaka koje su OTELI TERORISTI u Izraelu, niko ne zna šta će biti sa njima (VIDEO)

Društvenim mrežama dijeli se snimak na kojem se navodno vide izraelske djevojke koje su oteli pripadnici militantne grupe Hamas, nakon što je u subotu započeo infiltracije oružanih grupa i masovni raketni napad na južni i centralni dio Izraela.

Foto: Screenshot

Najmanje 600 ljudi je ubijeno u Izraelu nakon masovnog raketnog napada na južni i centralni dio zemlje, a desetine civila i vojnika su uzeti za taoce, prenio je CNN pozivajući se na izraelske odbrambene snage.

Na kratkom snimku vidi se grupa od oko 20 devojaka iz Izraela koje su hamasovci uzeli za taoce. Vidno uplašene, djevojke su se pribile jedna uz drugu dok se čuje kako blizu njih odjekuju pucnjevi i eksplozije, a naoružani pripadnik Hamasa čuva ih u ispražnjenoj prostoriji.

Vidi se i kako djevojke odjednom ustaju, uznemirene, da bi uslijedio veći udar nakon čega se čuje plač i vriska od straha usljed njegove jačine.

Nije poznato gdje se djevojke nalaze, odnosno gdje je nastao snimak.

Gardijan navodi da je Hamas odveo u Gazu do 100 izraelskih taoca, među kojima žene i djecu, što uveliko komplikuje izraelsku vojnu operaciju da ih oslobodi.

Dok se pojavljuju šokantni snimci uplašenih izraelskih vojnika i civila – od kojih su jedni krvavi, a drugi sa pokrivenim glavama i zavezanim rukama – koje odvode militantni Hamasa, njihova sudbina i lokacija postali su jedno od najhitnijih pitanja za vojne planere, navodi Gardijan.

Izrael će “uraditi sve” da oslobodi i vrati taoce koji su odvedeni u Gazu, rekao je CNN u nedelju portparol izraelskih odbrambenih snaga major Doron Spilman.

– Imamo muškarce, žene, djecu i bake koje sjede u Gazi u nekom podrumu. Ono što mogu da vam kažem je da nećemo stati dok ne iscrpimo sva moguća sredstva (njihovog povratka). Nećemo ostaviti nijednu osobu iza i uradićemo sve da se to ostvari – rekao je on tokom intervjua u Sderotu.

Spilman je dodao da izraelske snage “pokušavaju da eliminišu infrastrukturu Hamasa što je moguće efikasnije”.

Dok je u Izraelu stradalo najmanje 600 ljudi, 370 Palestinaca ubijeno je u protekla 24 sata, među kojima i 20 djece, kako je u nedelju reklo palestinsko Ministarstvo zdravlja. Hamas je preuzeo odgovornost za napade na Izrael, koji je proglasio ratno stanje i pokrenuo kontranapad, prenosi Blic.

Nakon napada Hamasa, Izrael je započeo odmazdu, pogađajući Gazu i sravnjujući stambene zgrade u velikim eksplozijama, dok je premijer Benjamin Netanijahu upozorio da se zemlja suočava sa “dugim i teškim ratom” protiv Palestine. On je reporterima u nedelju ujutro rekao da je Izrael sada započeo “ofanzivnu fazu”.