EKSKLUZIVNO: Rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnijenja za gradonačenika Banjaluke; Evo ko vodi

Prema najnovijem istraživanju jedne beogradske renomirane agencije koje su sproveli sa partnerima, kandidati koji imaju najviše šansi na izborima u oktobru  da dođu na čelo grada Banjaluke su Nikola Šobot i Jelena Trivić.
Ovo istraživanje je obuhvatilo čak 30.538 građana Banjaluke. Prema dobijenim rezultatima, Nikola Šobot će osvojiti 34.8 odsto glasova, dok će Jelena Trivić osvojiti 24.1 odsto, čime su ova dva kandidata znatno ispred Draška Stanivukovića.
Draško Stanivuković će osvojiti 16.21 odsto, dok je 24.89 odsto građana izjasnilo da bi glasalo za nekog drugog kandidata.
Što se tiče izlaznosti, građani su naveli da se 62.8 odsto građana izjasnilo da će izaći na naredne izbore, dok je 37.2 odsto reklo da neće izaći.
Kako su naveli, „radi se o novoj metodologiji telefonskog ispitivanja, koja je po prvi put urađena u regionu, na velikom uzorku ispitanika, od ukupno 30.538 građana Banjaluke“.
Ističu da su dosadašnja ispitivanja javnog mnjenja u Banjaluci, rađena su na tzv. reprezentativnom uzorku od 500 do1000 ljudi.
„Koliko je taj uzorak reprezentativan govori činjenica da su se sva ta ispitivanja pokazala kao netačna, odnosno bila su rezultat spinova i manipulacija. Zato nema sumnje da je ovo istraživanje, koje je sprovedeno na čak 30.538 građana, tačno i relevantno“, rekli su iz nam iz agencije.