Draško Stanivuković neće biti kandidat PDP-a za gradonačelnika

Draško Stanivuković nema podršku najviših funkcjonera, kao i glavnog odbora PDP-a da bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke. Kako ekskuluzivno saznajemo šanse da postane kandidat PDP-a ravne su mu nuli.

Protivljenje njegovoj kandidaturi predhodnih dana javno direktno i indirektno potvrdili su Igor Crnadak, Mladen Ivanić i Milko Grmuša.

Igor Crnadak iako je tetak Drašku Stanikoviću najsnažnije se protivi kandidaturi Stanivukovića zbog kako kaže simibioze i bliskosti sa Miloradom Dodikom.

Mladen Ivanić je osnivač PDP-a i njegova riječ se uvjek poštuje i cijeni, dok je Milko Grmuša potpredsjenik PDP-a.

Prije nekoliko dana, u jednom televizijskom nastupu, počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je vrlo decidno istakao da će Draško Stanivuković morati da biračima objasni svoju simbiozu sa Dodikom. Odmah u nastavku, praveći poređenje Stanivukovića i gradonačelnika Bijeljine, Ivanić je izjavio da Ljubiša Petrović, za razliku od Stanivukovića, ne pravi bilo kakve kompromise (simbioze) sa Dodikom.

Nedugo nakon Ivanićevog nastupa, simbiozni Stanivuković je dobio „šamarčinu“ od još jednog visokog funkcionera PDP-a. Radi se o Igoru Crnatku, koji je bio izričit u tome da opozicija mora imati jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke i da to ne može biti neko čiji odnos prema Dodiku nije čist. Više je nego jasno da je time Crnadak ciljao upravo Stanivukovića.

Crnadak je označio februar kao mjesec raspleta. Više izvora iz PDP-a je potvrdilo da Crnadak pod „raspletom“ podrazumijeva izbacivanje Stanivukovića iz PDP-a. Upravo se za takav rasplet zalažu Crnadak, Ivanić, Milko Grmuša i još neki visoki funkcioneri stranke.

Kako ekskluzivno saznajemo u PDP su i većina drugih članova glavnog odbora i predsjeništva protiv kandidature Draška Stanivukovića ali još uvjek nisu javno progovorili.

Prema trenutnom stanju stvari, od PDP-a bolji rejting u Banjaluci imaju SNSD, Narodni front Jelene Trivić, Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića i SDS.