Draško i Milada nam deru kožu

Milada Šukalo i gradonačelnik Banjaluke šokirali su građane najnovijom odlukom. Minut vožnje električnim biciklom koštaće 0,30 KM, dok će sat vožnje koštati vrtoglavih 18 KM. Cijena je izazvala burne reakcije među građanima, posebno zbog poređenja sa cijenama u drugim gradovima regiona, poput Zagreba, gdje je vožnja električnim biciklima za sat vremena dostupna po cijeni od 0,50 KM.
Građani Banjaluke izrazili su nezadovoljstvo zbog visoke cijene najma električnih bicikala, nazivajući je još jednom pljačkom građana. Iako su električni bicikli postali novi dodatak alternativnom prevozu u gradu, mnogi smatraju da bi cijene trebale biti pristupačnije kako bi bili dostupni širem krugu građana.
Ova kritika se pojavila nakon što je objavljeno da je cijena najma električnog bicikla 0,30 KM po minuti. Građani smatraju da su električni bicikli korisno sredstvo za olakšanje gužvi i smanjenje zagađenja u gradu, ali da visoka cijena najma čini ovu opciju nedostupnom za veći dio stanovništva.
Prema našim informacijama, bicikli su uvezeni iz Sarajeva od strane Milade Šukalo, koja je takođe odredila cijenu vožnje.