DOK STANIVUKOVIĆ KRADE MILIONE: Mještani Bukvaleka bez vode

Danas je osmi dan otkako nemam vode uopšte, a ljudi koji žive malo iznad mene vodu nemaju čak deset dana, u očaju priča Nenad Galić, mještanin Bukvaleka, zaseoka u mjesnoj zajednici Donja Kola na Manjači.

Nenad i drugi mještani ovog dijela grada Banjaluka sumnjaju u ispravnost rješenja da vodu dobijaju iz rezervoara u Banjici, koja je udaljena od njih, kako kažu, 60 kilometara. Dodaju da se nikada nije dešavalo da vodu nisu imali duže od tri dana, dok su bili na starom lokalnom vodovodu.

„Kada su nas prebacivali na Banjicu, rekli su da ona može napajati pola Banjaluke, međutim mi nemamo vode. Ja gradske bazene gledam sa svoje parcele, udaljen sam od njih četiri kilometra, a vodu čekam 60 kilometara iz druge opštine“, priča Nenad.

Posljednja dva, tri mjeseca situacija sa vodosnabdijevanjem se bila stabilizovala nakon izgradnje novog bazena.

„Tada su rekli da je naš problem konačno riješen, ali na kraju su rekli i da je tako, ukoliko ne bude kvarova. Ja ne mogu da shvatim kakav je to kvar koji se ne može riješti za deset dana“, upitao je naš sagovornik.

Danima bez vode su i mnoga domaćinstva u Rekavicama.

Iz banjalučkog Vodovoda juče su nam priznali da su stotine domaćinstava ostavili bez vode, ali se pravdaju da nisu oni krivi za ovaj problem.