Dok se Milada baškari u Portugalu; U njenom Konjicu zabranjen nastup Srpskim rafting timovima

Kako smo već objavili savjetnica Draška Stanivukovića, Milada Šukalo baškari se i uživa na ljetovanju u Portugalu.
Milada je rodom iz Konjica odakle je doveo Draško Stanivuković. Dok ona mlati lovu i izvlači novac preko gradske uprave Banja Luka, u njenom rodnom Konjicu zabranjnjuje se natup srpskim sportistima.
Skandal: Banjalučani šampioni svijeta u raftingu, a ne mogu na Evropsko prvenstvo na Neretvi!?
Kajak kanu i rafting savez Federacije Bosne i Hercegovine donio je skandaloznu odluku da ne dozvoli banjalučkoj posadi učešće na Evropskom prvenstvu na Neretvi koje je održano od 10. do 15. juna.
Iako smo imali nadu da će organizatori imati razumijevanja, i pozvati najbolji tim tek okončanog Svjetskog prvensva u raftingu, posadu banjalučkog Dajak kluba da nastupi na Evropskom prvesntvu kojem su od 10. do 15. juna domaćin Konjic i rijeka Neretva, tose ipak nije dogodilo.
Rekao je ovo kapiten reprezetnacije BiH Dragan Babić.
Naime, šokantnim i nimalo logičnim stavovima, oranizatori ovog šampionata pod okriljem jedne druge rafting federacije, odnosno WRF-a, organizatori ovog šampionata i predstavnici Kajak kanu i rafting saveza Federacije BiH nisu pozvali timove iz Republike Srpske (Dajak klub u tri uzrasne kategorije i takmičarke RK Kanjon) iako je do sada oduvijek bila praksa da na svim takmičenjima pod okriljem IRF-a nastupaju ponajbolji timovi iz Republike Srpske i Federacije BiH.
Tako su na prethodnom takmičenju održanom u Banjaluci, boje Bosne i Hercegovine, rame uz rame branili banjalučki Dajak klub, Kanjon i SRK Bosna iz Zenice. Po istom sistemu nacionalne boje branili su domaći rafteri na svim Evropskim i Svjetskim prvenstvima do sada održanim u Banjaluci i Foči, odnosno na Vrbasu i Tari. Sve do sada.