DARKO MATIJAŠEVIĆ: Sjednica generalne skupštine politički Staljingrad za zagovornike neonacizma

Predsjednik Pokreta “Odbrana Srpske” Darko Matijašević rekao je da je sjednica Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici bila politički Staljingrad za zagovornike neonacizma i da Srpska mora racionalno i institucionalno nastaviti da gradi svoju budućnost.
Predstavnici tog pokreta poručili su sa tribine u banjalučkom mjestu Karanovac da je neprijemereno usvajanje rezolucije o Srebrenici kojom se Srbi na maliciozan i monstruozan način pokušavaju proglasiti kao genocidni.
Iz ovog pokreta je saopšteno da je usvajanje sporne rezolucije razobličilo zagovornike kolektivne krivice Srba.
“Srbi nad kojima su počinjeni brojni genocidi u svjetskim i drugim ratovima pokušavaju biti proglašeni genocidnim narodom, što neće proći. Ova maliciozna i monstruozna namjera je doživjela potpuni neuspjeh. Srbi, Srbija i Srpska su izašli kao pobjednici”, navodi se u saopštenju.
Predstavnici Pokreta ističu na tom planu da su rukovodstva Srbije i Srpske dostojanstveno zastupala interese srpskog naroda u UN i šire.
Matijašević je istakao da su predsjednik Srpske Milorad Dodik i institucije Srpske dali krunski doprinos ovom činu strateškog odgovora Srba i strateške pobjede.
Narodna tribina “Ugrožena Srpska – odlučan odgovor” održana je u sali mjesne zajednice Karanovac, a prisustvovali su brojni mještani, učesnici Odrambeno-otadžbinskog rata, te predstavnici javnog, političkog i društvenog života Banjaluke i Srpske.