Dajte nam vodu ili idu protesti !

Od prošle godine imamo redukcije u snabdijevanju, a sad već sedam dana nemamo vodu, istakao je Milan Marić, predsjednik mjesne zajednice Dragočaj, na konferenciji za medije nakon sjednice Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja Skupštine Grada Banjaluka, na kojoj je riječi bilo o problemima u vodosnabdijevanju.

Na sjednici su, pored odbornika, bili prisutni i predstavnici nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica.

“Krivo mi je što danas nije bio niko iz Vodovoda, a nije bio ni prije nekoliko dana kada smo održali protest”, žali se Marić i poručuje da će još jedan protest biti održan večeras sa, kako uvjerava, mnogo više okupljenih mještana.

Pored predstavnika mjesne zajednice Dragočaj, danas su bili prisutni i predstavnici Donjih Kola, Aginog sela, Krmina i Piskavice.

“Već 20 dana nemamo vodu, imali smo dogovor da će od ove godine biti u upotrebi bazen. Međutim, toga još nema, a rečeno nam je da će biti osposobljen kroz nekoliko dana”, istakao je ovom prilikom predsjednik mjesne zajednice Donja Kola Srđan Ćutković.

Ćutković je upozorio da će, ukoliko ne dobiju vodu za dva dana, mještani ovog dijela Banjaluke krenuti u proteste.

Zajedno sa predstavnicima ugroženih mjesnih zajednica na rješavanje pitanja vodosnabdijevanja ukazao je i odbornik SNSD-a Bojan Pećanac, koji je nadležne pozvao da reaguju i riješe ove probleme.

“Danas smo uputili pitanja nadležnima, zbog čega ova naselja muku muče sa vodom”, tvrdi Pećanac.

Na hitno rješavanje problema pozvao je i odbornik SNSD-a i predsjednik Komisije Zoran Popović koji je posebno nezadovoljan što na današnjoj sjednici nije bio prisutan niko iz Vodovoda.

“Niko iz Vodovoda nije bio danas. Problemi su evidentni, tražili smo odgovore zašto je došlo do problema i zašto se ne rješavaju”, poručio je Popović.

Odbornici i predstavnici mjesnih zajednica ipak priznaju da im je obećano da će pitanja vodosnabdijevanja u pomenutim mjesnim zajednicama biti riješena kroz nekoliko dana. Zbog toga ističu da prvo treba sačekati da obećanja budu ispunjena.