Dačić: Srbija čvrsto stoji iza Srpske i njenog predsjednika Dodika

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je na današnjem sedmom Saboru SNSD-a u Doboju da Srbija i njegova partija čvrsto stoje iza Republike Srpske i njenog predsjednika Milorada Dodika i naglasio da Srpska nikome nije poklonjena i da je nastala na borbi srpskog naroda i žrtvama koje je podnijela.

“Republika Srpska se borila za ravnopravnost. Mnogi govore da su problem Srbi u BiH i Srpskoj. Ne. Problem je u tome ako se ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum i ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, jer tako je nastala BiH, u Dejtonu i za to je garant i Srbija”, rekao je Dačić i dodao da Republiku Srpsku niko ne smije da dira po Dejtonskom mirovnom sporazumu.

On je ocijenio da međunarodni pritisci treba da budu usmjereni prema onima koji žele unitarnu BiH, što, kako je naveo, neće moći.

“Mi imamo problem da trebamo nekome da se pravdamo zašto Srbija ne želi da prihvati teritorijalni integritet Kosova, a niko se ne pita kako je i zašto narušen teritorijalni integritet Srbije. Zato je Srbija čvrsta u svojim stavovima, jer brani sebe, i svako od nas je dio tog prostora. Ja sam rođen na Kosovu i vi ste ovdje rođeni u Srpskoj i ne tražimo mi tuđe, mi branimo naše”, poručio je Dačić.

On smatra da srpski, hrvatski i bošnjački narod treba da nađu način da žive u miru.

Dačić je izrazio nadu da će Sabor danas reizabrati Milorada Dodika za predsjednika SNSD-a.