Centralna manifestacija Svesrpskog sabora (UŽIVO)

BEOGRAD – Na Trgu Republike počinje centralna manifestacija sabora “Јedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno”.

17.17 – Skup počeo himnomCentralnoj manifestaciji prisustvuju predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, predsjednici skupština i vlada Srpske i Srbije, ministri u dvije vlade, predstavnici Srba iz regiona i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Skup je počeo himnom Srbije i Republike Srpske.
Prisutni su i brojni građani koji ovim skupom žele da pokažu sabornost srpskog naroda. U okviru Svesrpskog sabora predviđeno je da dvojica predsjednika sa resornim ministrima u 17.45 časova posjete Narodni muzej. Oko 21.00 časova biće priređen vatromet iz Parka Republike Srpske na lijevoj obali Save, na Novom Beogradu. 
U okviru sabora “Јedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno”, više od 2.500 folkloraša iz Srbije i Srpske u centru Beogradu igrlo je srpsko kolo.
Kolo kao simbol čvrstih veza i zajedništva, ali i očuvanja kulturnog nasljeđa srpskog naroda, folkloraši su igrali ispred Skupštine grada Beograda i na platou na Kalemegdanu.
Nastupilo je 50 kulturno-umjetnička društva iz 40 gradova Srbije i Srpske.
Folkloraši iz Republike Srpske prošli su centrom grada krećući se od Skupštine grada Beograda preko Terazija do Knez Mihailove, dok su KUD-ovi iz Srbije krenuli sa Kalemegdana